Vijesti

Sajići podnijeli ostavke na članstvo u UO „Krajina osiguranja“

Predstavnici Advokatske firme „Sajić“ Aleksandar Sajić i Nataša Krejić podnijeli su neopozive ostavke na mjesto članova Upravnog odbora „Krajina osiguranja“.

Krejić je za CAPITAL potvrdila da su oni prošle sedmice podnijeli ostavke navodeći da su to učinili jer više ne ispunjavaju uslove da budu nezavisni članovi.

Pojasnila je da je Zakonom o privrednim društvima RS propisano da dva člana UO moraju biti nezavisni i dodala da su ona i Aleksandar Sajić iz tog razloga pristali na članstvo u UO „Krajina osiguranja“.

„Međutim, Zakonom je propisano, između ostalog, da članovi UO ne smiju da imaju međusobni promet sa osiguravajućim društvim veći od 20.000 KM, a mi smo od dana kada smo postali članovi UO, s obzirom da radimo za „Krajinu“, izvršili advokatske usluge u toj vrijednosti, tako da smo podnijeli ostavku“, rekla je Krejić.

Ona je istakla da UO može da funkcioniše i sa tri člana, te da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine akcionara biti izabrana dva nova člana UO.

„To nije nikakvo iznenađenje. Takav je dogovor bio do početka sa upravom „Krajine“, a mi i dalje poslujemo sa njima bez ikakvih problema“, kazala je Krejić.

Predsjednik UO „Krajina osiguranja“ je Naveen Aggarwal koji je i jedan od najvećih akcionara društva.

Izvor: Capital
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog