Vijesti

Šarović: Ne preuzimam SDS

Funkcioner SDS Mirko Šarović o odlasku stranačkih kadrova i spekulacijama: Mladen Bosić je tek na pola mandata i ima podršku članstva. Maksimović je htio mjesto gradonačelnika kao i Mićić

Funkcioner SDS Mirko Šarović rekao je da u izbornoj godini stranke uvijek napušta jedan broj članova i poručio da onaj ko nije sa SDS može slobodno da bira svoj put.

Nisam baš srećan što se to dešava u ovim pojedinačnim slučajevima i u SDS. Volio bih da nije tako, ali jeste - rekao je Šarović u Sarajevu, komentarišući odlazak pojedinih članova SDS iz ove stranke.

Prema njegovim riječima, odlično je da onaj ko napušta stranku to učini sada.

Komentarišući odlazak poslanika SDS u Narodnoj skupštini Zlatka Maksimovića iz ove stranke, Šarović je rekao da je Maksimović želio da bude gradonačelnik Bijeljine, ali da je isto to želio i Mićo Mićić i da je u toj unutarstranačkoj borbi pobijedio Mićić. On je poručio da će zdušno podržati Mićića za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

NOSIOCI LISTA

Maksimović je, nakon Nenada Stevandića i Darka Banjca, treći nosilac liste SDS za izborne jedinice za Narodnu skupštinu Srpske na opštim izborima 2014. godine koji je napustio ovu stranku.

Šarović je odbacio mogućnost preuzimanja vođstva SDS, navodeći da mu nije potrebna i ova funkcija, pored funkcije ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koju trenutno obavlja.

On je podsjetio da je lider SDS Mladen Bosić na pola mandata, ističući da poštuje činjenicu da je Bosić dobio podršku članstva i da će on i dalje voditi SDS.

Zlatko Maksimović, član Pokreta "Uspješna Srpska", objavio je 9. marta kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima i rekao da je podniuo zahtjev za izlazak iz SDS.

Izvor: Novosti
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog