Vijesti

SzP odustaje od sastanka zbog primitivnih napada Milorada Dodika

Savez za promjene odustaje od učešća predstavnika političkih stranaka današnjem sastanku u Palati Republike Srpske nakon primitivnih napada predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na SDS i Savez za promjene, koje su emitovane sinoć u informativnim emisijama Javnog servisa RT RS.

Ovo je nakon današnjeg sastanka Saveza za promjene izjavio predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, navodeći da mržnja i najprimitivnije uvrede, koje su sinoć izrečene, ne ostavljaju nikakvu dilemu da Milorad Dodik ne želi bilo kakvu saradnju sa strankama Saveza za promjene.

"Dodik je sinoć, dan uoči planiranog sastanka u Palati Republike Srpske, još jednom manifestovao da mu nije stalo do srpske sabornosti. Dodik je i ovaj put dokazao da je glavni uzrok podjela u srpskom narodu. Umjesto da radi na postizanju jedinstva što mu je ustavna obaveza, Dodik zastupa isključivo SNSD i interesnu grupu okupljenu oko aktuelne vlasti u Republici Srpskoj", rekao je Miličević.

I dok Evropski parlament pohvaljuje Dodikovo odustajanje od referenduma, Miličević ističe da Dodik u Republici Srpskoj ponovo obmanjuje narod obećanjima o održavanju novog referenduma.

"Stavovi Saveza za promjene povodom presude Ustavnog suda o osporavanju 9. januara - Dana Republike Srpske su jasni da treba iskoristiti sve pravne mogućnosti i uputiti zahtjev za preispitivanje sporne odluke ustavnom sudu i u Narodnoj skupštini donijeti zakon o Danu Republike Srpske, koji će jasno definisati način obilježavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske", istakao je Miličević.

Ukoliko to ne zaustavi napade na pravo Republike Srpske da određuje svoje praznike, prema njegovim riječima, potrebno je donijeti zajedničku odluku o održavanju referenduma povodom 9. januara.

Miličević je naglasio da Dodikovo manipulisanje sa novim referendumom o Danu Republike Srpske u izbornom periodu jasno ukazuje na pokušaj SNSD da lažnim obećanjima, po ko zna koji put, prevari građane Republike Srpske i da skrene pažnju s katastrofalne ekonomske situacije i brojnih afera u koje je umiješan i vrh vlasti u Srpskoj.

On je u ime Saveza za promjene poručio da takva kukavička i prevaranstka politika ovog puta neće proći.

(BN TV)
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog