Region

Tadić i Jovanović: Prešli smo cenzus, nikako koalicija sa SNS

Koalicija SDS-LDP-LSV /Čeda-Boris-Čanak/ je saopštila da su prešli cenzus i da je na izborima bilo mnoštvo nepravilnosti, zbog čega će uložiti mnogo primjedbi.

Lider SDS Boris Tadić rekao je na konferenciji za novinare da je, prema rezultatima ove koalicije, ona prešla pet odsto i da njeni rezultati iznose između pet i šest odsto, a poručuju da neće u koaliciju sa SNS.

“Mislim da ulazmo u parlament /Srbije/. Rezultati variraju iz minuta u minut. Očekujemo da će glasovi iz Vojvodne podići naše rezultate”, rekao je Tadić.

On je dodao da će biti mnogo primjedbi na izborni proces, te da je bilo slučajeva da su nedostajali glasački listići, da je vršeno takozvano “kružno glasanje”, kao i da je prijećeno aktivistima ove koalicije tokom lijepljenja plakata.

Tadić je istakao da su “izbori pokazali da u Srbiji nema više one demokratije kakva je postojala do 2012. godine”. On je rekao da će se boriti za povratak demokratije kakva je bila poslije petooktobarskih promjena.

Lider LDP Čedomir Jovanović je rekao da želi da se izvini građanima za sramotu, jer ni poslije četiri sata od zatvaranja birališta, nadležni organi nisu u stanju da saopšte konačne rezultate izbora.

On je čestitao Vučiću izborni rezultat, kao i svim strankama koje su ušle u parlament.

“Čekamo rezultate sa Kosova, tamo je glasalo više od 50.000″, rekao je Jovanović.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog