Region

Ubjedljiva pobjeda SNS-a, sedam stranaka iznad cenzusa

Na osnovu 97,46 odsto obrađenog materijala RIK saopštava da su naprednjaci odnijeli pobjedu sa 48,25 odsto osvojenih glasova. Slijede SPS-JS sa 11,01 odsto glasova, SRS – 8,05, DS – 6,05, Dosta je bilo – 5,99, SDS-LDP-LSV 5,03, DSS-Dveri 5.

Predsjednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević rekao je  da očekuje da do sutra stigne materijal iz cijele Srbije.

RIK: Raspodjela mandata: 

(ukoliko ostanu ovakvi rezultati)

SNS- Aleksandar Vučić – 131 mandat

DS- Za Pravednu Srbiju – 16

SPS – Ivica Dačić – 30 mandata

SRS – 21 mandat

DSS-Dveri – 13

“Dosta je bilo” – 16

Koalicija SDS-LDP-LSV – 13

Savez Vojvođanskih Mađara – 2

SDA – 2

Pokret za demokratsko delovanje – 1

Zelena stranka – 1

Pajtić najavio moguću koaliciju sa Radulovićem i Tadićem na opštinama

Bojan Pajtić najavio je za “Blic” moguću koaliciju sa Sašom Radulovićem i Borisom Tadićem na nekim od beogradskih opština.

Na spomen koalicije sa Pokretom Dosta je bilo Saše Radulovića, pogotvo na Vračaru, Pajtić je kazao da bi ona bila svakako logična na opštinama gdje su osvojili veći broj glasova.

Gorčin Stojanović: Dačićeva politička sudbina je neizvjesna

Pozorišni reditelj Gorčin Stojanović rekao je sinoć u emsiji “Izbori na Blic” da je politička sudbina Ivice Dačića veoma neizvesna i da Vučić sada ima šansu da kaže da li uopšte želi Dačića u vladi.

Međutim, zauzvrat mora da se odrekne recimo. Ružića, koji je napadao SNS tokom kampanje. Stalno se vraćam na Dačića, ali ne znam kakva će mu biti politička sudbina. Ja mislim da je on najtalentovaniji srpski političar, a ne Vučić, ali ne znam da li se on pita za bilo šta – rekao je Stojanović.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog