Vijesti

Mićo Todorović i Mile Stevanović isključeni iz PDP-a

Iz članstva Partije demokratskog progresa /PDP/ danas su isključeni gradski odbornici u Bijeljini Mićo Todorović i Mile Stevanović, saopšteno je iz Gradskog odbora PDP Bijeljina.

“Oni su isključeni zbog težih povreda partijskih obaveza i dužnosti, odnosno, što su u Skupštini grada Bijeljina glasali suprotno pravilima i odlukama partije”, navodi se u saopštenju.

Todorović je odbornik u Skupštini grada Bijeljina, koji je bio izabran sa liste PDP-a, a Stevanović je za odbornika izabran na listi DNS-a, ali je djelovao je u Klubu odbornika PDP-a.

Predsjedništvo PDP-a Republike Srpske isključilo je Todorovića i Stevanovića na prijedlog predsjednika partije Branislava Borenovića.

U saopštenju se PDP ograđuje od svakog daljeg političkog djelovanja i postupanja isključenih Todorovića i Stevanovića.

Predsjedništvo Gradskog odbora PDP-a Bijeljina podržalo je Borenovićevu odluku, zaključuje se u saopštenju.

Isključeni odbornici su na zasjedanju Skupštine grada Bijeljina 11. maja podržali smjenu dugogodišnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića.

Na ovoj sjednici su SDS i gradonačelnik Mićo Mićić izgubili skupštinsku većinu u Bijeljini koju su preuzeli odbornici SNSD, SRS, SP, DNS i Pokreta “Uspješna Srpska”.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog