Vijesti

SzP: Ne odustajemo od protesta, krivične prijave protiv Press-a

Predstavnici Saveza za promjene (SzP) istakli su danas da ne odustaju od protesta zakazanih za sutra istovremeno pozivajući vladajuće stranke da odustanu od okupljanja i zakažu ga za neki drugi dan.

Mladen Bosić, lider SDS rekao je danas da od policije očekuje da obezbijede mir i apelovao na njih da ne vrše opstrukcije protesta zakazanih za sutra, 14. maja. “Kampanja laži nas neće uplašiti i već prelazi u fazu revolta građana”, istakao je Bosić. 

Bosić je apelovao na Dodika da svoj miting odgodi za nedjelju. Očekujemo da sve prođe kako treba i najveća uloga je MUP RS. 

Dragan Čavić, lider NDP istakao je da je uložena žalba na riješenje MUP-a o zabrani kretanja na dan protesta, te dodao da su obavijestili ministarstvo da će promijeniti trasu šetnje. Čavić je rekao da SzP nema namjeru za bilo kakvim nasiljem. 

On je istakao da će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih na portalu “Press”. 

Takođe je istakao da svi oni koji dođu na skup da iskazati svoje nezadovoljstvo.  Branislav Borenović, lider PDP rekao je da vlast bezobzirno krši ljudska prava zahtijevajući da zaposleni u javnim institucijama moraju doći na protest jer će u suprotnom dobiti otkaz. 

On je rekao da je SzP sve učinio kako bi protesti protekli u najboljem redu.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog