Vijesti

Čavić: U Srbiji postoje dva stereotipa o Republici Srpskoj

"Cilj je da Vam kažemo mišljenje o stanju u Republici Srpskoj, jer u Srbiji postoje dva stereotipa - da je stanje ekonomije bolje nego u Srbiji i da ne bi bilo RS da nema Milorada Dodika", rekao je u Beogradu Dragan Čavić, predsjednik NDP.

Čavić je naglasio da je svaki od tih stereotipa netačan i da se se može opozvati.

"Određen broj ljudi koji su na platnom spisku Dodika stvaraju slika da svi koji ruše Dodika ruše i RS. To je nakaradno. Javnost u Srbiji je zatrpana raznim neistinama, falsifikatima i dezinformacijma."

Predsjednik NDP-a je kazao da je RS ugrožena djelovanjem Milorada Dodika.

"Suspendovana je parlamentarna demokratija, jer većina u NSRS slijepo sluša Dodika. U posljednjih 11 godina njihove vlasti svojim djelovanjem Dodik je RS ugurao u ozbiljnu izolacije, proglašavajući neprijateljem svakoga ko ne podržava njegovu politiku, bio on iz RS ili izvan nje."

Čavić je naglasio da RS nije ugrožena niti djelovanjem Saveza za promjene u Vijeću ministara BiH.

"SZP je potpisnik sporazuma kojeg su sve stranke potpisale i pristale provesti agendu s ciljem da se dobije status kandidata u EU, uključujući i SNSD. Dodik na toj osnovi govori da se radi protiv interesa RS, što je netačno."

On je istakao da je RS daleko od pravne države.

"Razlog za proteste je taj što je suspendovana ustavna parlamentarna demokratija, jer je ekonomsko socijalno stanje dovedeno do provalije, usporeno u namjerama da drustvo približimo politici država u regionu, uključujući i Srbiju", rekao je Čavić i dodao da opozicija nema drugog izbora nego da mirno protestvuje.

Izvor: N1
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog