Vijesti

PDP: Komarica nikada nije osudio nijedan zločin ustaškog režima u kojem su ubijeni Srbi

Partija demokratskog progresa /PDP/ oštro je osudila izjavu banjalučkog biskupa Franje Komarice u kojoj je uporedio Blajburg sa Banjalukom, navodeći da je takvo poređenje vrlo skandalozno i opasno.

“Isti taj biskup nikad nije osudio zločine koje je ustaška vojska, predvođena katoličkim sveštenicima, počinila u banjalučkim selima Drakulić i Motike, u Donjoj Gradini, Jasenovcu, Golubnjači, Pagu, Gospiću, ili, pak, Prebilovcima, gdje su u toku posljednjeg rata počinili zločin nad već počinjenim zločinom, nad kostima 4.000 srpskih prebilovačkih mučenika”, saopšteno je iz PDP-a.

Iz ove stranke ističu da biskup Komarica nikada nije osudio nijedan zločin ustaškog režima u kojem je ubijeno 1.200.000 Srba, te da je očigledno da je njegova izjava samo dio svjesne politike Katoličke crkve u BiH, kao nastavak neprimjerenog obraćanja kardinala Vinka Puljića u pismu NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju.

“Biskupu Komarici je itekako poznato da je Hrvatima, za razliku od Srba u Hrvatskoj poslije pogroma u `Oluji`, sva imovina u Banjaluci i Republici Srpskoj vraćena i da su im obezbijeđeni apsolutno svi uslovi za povratak”, navode iz PDP-a.

Banjalučki biskup Fanjo Komarica uporedio je stradanje na Blajburgu sa događajima u Banjaluci tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u BiH.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog