Vijesti

Sve šira koalicija za Tomaša

Darka Tomaša, kanidadata SNSD za načelnika Prnjavora, podržaće najmanje šest političkih partija, rekao je za „EuroBlic“ Drago Kalabić, predsjednik Opštinskog odbora te partije.

On optimizam temelji na zaključcima nedavne sedmice Glavnog odbora SNSD u Gradišci kada je obelodanjena podela kandidata za načelnike u okviru koalicije sa SP i DNS. Kalabić je takođe kazao da su socijalisti obećali podršku Darku Tomašu, kandidatu SNSD za načelnika Prnjavora.

-Dogovor u okviru koalicije SNSD, SP i DNS na nivou RS je postignut i sada više nema nikakvih prepreka da tako bude i na lokalnom nivou u prnjavorskoj opštini. Uostalom, u SP su odugovlačenje dogovora na republičkom nivou navodili kao jedinu rezervu ili eventualnu prepreku da sa nama idu na izbore – naglasio je Kalabić, rekavši da će i DNS podržati Tomaša na izvorima. On je potvrdio da ove činjenice takođe tumači kao „raspakivanje“ sadašnje skupštinske većine koju sa SDS, među ostalima, čine SP i DNS.

-Više nema nikakvih dilema po pitanju zajedničkog delovanja SNSD, DNS i SP na predstojećim lokalnim  izborima – potvrdio je našoj redakciji predsednik prnjavorskog SNSD. U toj partiji uveravaju da će njihov kandidat za načelnika na oktobarskim izborima dobiti podršku šest ili sedam stranaka.

-„Pokret za Prnjavor“ je aktiviran i ide sa nama, Izvorni SDS je siguran partner, računamo na „Ujedinjenu Srpsku“, takođe i na jednu od radikalnih partija, plus SP, DNS. Blizu smo dogovora i sa PDP po tom pitanju. Ne mogu tvrditi da je taj posao završen, ali nam je još važnije da PDP ne ide u koaliciju sa SDS. Dakle, definitivno smo završili posao – uveren je Kalabić.

Ranko Vukajlović, predsednik SP. Kaže da će oni poštovati odluke i dogovore koalicije na republičkom nivou uključujući i podršku načelničkom kandidatu.

U DNS se još nisu izjasnili.

Branko Šikanić, predsednik Izvornog SDS, rekao je za „EuroBlic“ da se ni oni još nisu opredelili po pitanju kandidata i da će to utvrditi tokom naredne dve sednice.

PDP PROTIV

U PDP su zauzeli stav da neće podržati ni Darka Tomaša (SNSD) ni Sinišu Gatarića (SDS) nego će samostalno na izbore za načelnika i SO. U toj partiji planiraju da okupe takozvani treći blok, a računaju na podršku više partija, navodno Izvornog SDS, „Ujedinjene Srpske“ i „Penzionerske partije“.

 

M.Pilipović – EuroBlic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog