Vijesti

PDP: Škrbić preko sanitetskih vozila oštetio budžet Srpske za 4 miliona KM

Partija demokratskog progresa očekuje od nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Tražimo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić primorao je 2009. godine zdravstvene ustanove (bolnice i domove zdravlja) da kupe 80 sanitetskih transportnih vozila za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, čime je oštetio budžet za najmanje četiri miliona maraka.

Direktorima domova zdravlja i bolnica naređeno je da po cijeni od 97.000 KM kupe vrlo čudna vozila, jer je u njima “fordov” motor, a karoserija “iveko”.

Za tu kupovinu zatraženo je da se zaduže kod banaka, jer drugačije ne mogu servisirati obaveze, a kod auto-kuća je lako bilo provjeriti da je u to vrijeme najskuplje vozilo “fordove” marke koštalo najviše 27.000 evra.

Automobili nemaju odgovarajuću amortizaciju, a unutra je ubačen samo ležaj i boca sa kiseonikom zbog čega bolesnici imaju ogromne probleme.

Ovom nabavkom oštećen je zdravstveni sektor Republike Srpske za oko četiri miliona KM.

Partija demokratskog progresa
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog