Vijesti

Zajedno sa partnerima, klijentima i zaposlenima obilježili 20 godina poslovanja u Banjaluci

“TeleGroup” - stabilan sistem koji donosi nove tehnologije na domaće tržište

„TeleGroup“ je sistem od osam kompanija u zemljama u kojima grupacija posluje, a kompanija u Banjaluci, gdje imaju 70-ak zaposlenih – što je po veličini odmah nakon beogradske “kćerke kompanije”, je ostala jedna od glavnih kompanija u sistemu. 17. maja 1996, četiri godine nakon osnivanja „TeleGroup Limited“ u Velikoj Britaniji sa radom počinje, prva u nizu „kćerki kompanija“ - „TeleGroup“ Banjaluka.

„Ja sam osoba koja je prva došla u Banjaluku, ovoga maja, samo 1996. godine. Danas sam ispunjena srećom i zadovoljstvom i ispunjena i poslovnim radostima, ali i ličnom satisfakcijom da je ovoliko poslovnih partnera večeras sa nama. 20 godina je jedan sjajan jubilej i mi smo svi u „TeleGroup“-u ponosni na sve što smo postigli, a toga nije malo“, istakla je Diana Gligorijević, regionalni direktor marketinga i prodaje sistema „TeleGroup“.

Uz prisustvo preko 250 zvanica – partnera, klijenata i zaposlenih proslavili su 20 godina uspješnog poslovanja, prisjetili se najznačajnijih i najdražih projekata, ali i nagradili zaposlene koji su uz „TeleGroup“ Banja Luka već više od 10 godina.

„Zahvaljujući našem dolasku i otvaranju firme pomogli smo tadašnjem PTT-u, ali i u osnivanju tadašnjeg Telekoma revitalizacijom radio - relejnih sistema, te fiksne mreže i javne telefonije u Republici Srpskoj nakon ratnih dešavanja, već 1996. godine. To je bio prvi u nizu uspješnih projekata kompanije „TeleGroup“ na prostoru Republike Srpske. Projekat Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine krenuo je upravo iz Banja Luke – revitalizacija komunikacionih i sistema za prenos podataka, a i dan danas ostajemo i mi vjerni klijentu, ali i klijent nama. Od tada, već 20 godina radimo na podizanju i modernizaciji i proširenjima kapaciteta naših klijenata – kompanija i institucija na nivou cijele Bosne i Hercegovine. Još jedan od značajnih projekata je i opremanje aerodroma u Banjaluci i izgradnja komunikacionog sistema za Agenciju za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA), koja uskoro treba da preuzme kompletni nadzor nad nebom Bosne i Hercegovine. To su samo neki od nama najdražih projekata u BiH. U međuvremenu, prije mjesec dana smo registrovali i firmu u Njemačkoj, jer smo veliki partner Siemensu, koji je u ovom trenutku otpustio svoje IT odjeljenje i sve te poslove je outsource-ovao od TeleGroupa“, rekla je Gligorijevićeva.

Iako su se u početku bavili uglavnom inžinjering poslovima u telekomunikacijama, razvojem informacionih tehnologija, rastom potreba tržišta i zahtjeva klijenata grupacija „TeleGroup“ se razvijala proširujući ponudu te je tako danas prerasla u  jednog od vodećih Solution provajdera u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija (ICT) i energetike na tržištu Zapadnog Balkana, sa planom razvoja biznisa i na tržištima Bliskog istoka i Afrike. Danas uspješno posluju na prostorima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Kuvajta, sa preko 300 zaposlenih u sistemu, od čega je preko 70% visokoobrazovanog kadra i mlađe od 35 godina.

Kada je riječ o tržištu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u toku prošle godine „TeleGroup“ je otvorio i kancelariju u Sarajevu. „Želimo pokazati da smo posvećeni cjelokupnoj teritoriji i modernizaciji kako Republike Srpske, tako i cijele Bosne i Hercegovine. To nam je na nekin način bila i obaveza budući da smo prije dvije godine dobili nagradu kao preduzeće sa najvećim prometom u kategoriji malih preduzeća, što je bio signal da trebamo biti prisutni na teritoriji cijele BiH i još više i predanije raditi. Nagrade, priznanja i zadovoljstvo klijenata su motiv da naša kompanija nastavi sa uspješnim poslovnim rezultatima“, naglasila je Diana Gligorijević.

Tokom 20 godina poslovanja uvedeno je nekoliko međunarodnih standarda koji sadrže zahtjeve za sistemima upravljanja kvalitetom (ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001) i implementiran veliki broj projekata, od kojih iz „TeleGroup“-a kao najznačajnije ističu projektovanje i izgradnju optičke telekomunikacione infrastrukture, implementaciju najmodernije IPTV “multiscreen” platforme koja omogućava gledanje TV sadržaja na bilo kom uređaju za kompaniju MTEL,  uspostavljanje IT security rešenja nove generacije i implementaciju “Disaster Recovery” lokacija za banke (Sberbank, Komercijalna banka i druge), informaciono – komunikaciona mrežu za nadzor vazdušnog prostora Bosne i Hercegovine za potrebe civilnog vazduhoplovstva za Agenciju za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA).

Projekat na kojem kompanija “TeleGroup” trenutno aktivno radi je projekat sa Željeznicama Republike Srpske i Češkim AŽD-om, u kome je “TeleGroup”, kao jedna od rijetkih kompanija sa tržišta Republike Srpske koja može da odgovori zahtjevima i potrebama ovog projekta, izabrana kao podizvođač Češkog AŽD-a za rekonstrukciju i modernizaciju željezničke infrastrukture i signalizacije na relaciji Banja Luka – Doboj.

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog