Vijesti

Kardinal Puljić: Nedopustivi Dodikovi napadi na Komaricu

Kadinal Vinko Puljić osudio je napade na banjalučkog biskupa Franju Komaricu, a posebno one koji dolaze od predsjednika RS Milorada Dodika, tvrdeći da se radi o nedopustivom postupku političara koji bježi od istine o stradanjima Hrvata na području tog entiteta tokom rata u BiH.

"Umjesto da napokon preduzmu neophodne korake za ispravljanje brojnih nepravdi nanesenih slabijima, očita je želja da se prijetnjama utiša jedan od rijetkih glasova koji se ne miri sa potpunim iskorenjivanjem svega što je hrvatsko i katoličko u čitavom entitetu RS", navodi se u izjavi kardinala Puljića. Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko takođe je juče podržao Komaricu od koga je Dodik zatražio da se javno izvini zbog služenja mise u Blajburgu i poređenja Blajburga i Banjaluke.

"Neka Dodik kaže koliko se Hrvata vratilo u srpski dio kojem je on predsjednik, koliko se Bošnjaka tamo vratilo, kako je uopšte nastala ta tvorevina. Dejtonski sporazum je zaustavio borbene aktivnosti, ali nije rešio probleme u BiH", kazao je Karamarko u "Intervjuu nedelje" Media servisa.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog