Svijet

Putin: Ukrajina igra opasnu igru

Ukrajina je izabrala terorizam umjesto mira, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin. Iz Kijeva odgovaraju da Rusija očajnički traži provokaciju Ukrajine.

"To je veoma alarmantno", rekao je Vladimir Putin pošto je ruska Federalna služba bezbjednosti saopštila da je spriječila teroristički napad na Krimu, koji je organizovala obavještajna agencija ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Ukrajina igra opasnu igru, rekao je Putin i ocijenio da su akcije Kijeva "glupe i kriminalne".

Najavio je da će Rusija preduzeti ozbiljne mjere bezbjednosti kako bi osigurala bezbjednost građana i infrastrukture na Krimu.

Pozvao je SAD i Evropu da učine konkretne korake i tako da utiču na Ukrajinu da promijeni ponašanje.

Moskva, prema njegovim riječima, ne može da zažmuri na smrt svojih vojnika koji su ubijeni tokom specijalnih operacija sprječavanja terorističkih napada na Krimu, prenijeli su ruski mediji.

Na to je reagovalo ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, saopštivši da ruski predsjednik traži način za eskalaciju konflikta sa Ukrajinom.

"Putin želi više rata. Rusija želi eskalaciju, očajnički traži provokaciju Ukrajine, testira reakciju Zapada", napisao je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Tviteru, prenosi Rojters.

Zvanični Kijev je ranije demantovao optužbe, a portparol ukrajinske vojne obavještajne službe saopštio je da je "to lažna informacija".

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog