Vijesti

Premijerka helikopterom na prvi dan predizborne kampanje u Tesliću?

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke iz Teslića saopštenjem se ponovo oglasio povodom zloupotrebe helikopterskog servisa Republike Srpske. Saopštenje prenosimo u cjelini:

"Opštepoznata je činjenica da funkcioneri SNSD-a na državnim funkcijama u Republici Srpskoj redovno zloupotrebljavaju pokretnu i nepokretnu imovinu države u stranačke svrhe, a najskuplji vid te zloupotrebe predstavljaju odlasci na stranačke skupove helikopterskim servisom Vlade RS. Činjenica da se više i ne trude pretjerano da to sakriju, može ukazivati jedino na paniku u redovima SNSD-a pred potpunim porazom na predstojećim lokalnim izborima u RS tako da oprezu nema mjesta pred politikom „cilj opravdava sredstvo".

Prošli petak, 2. septembra, premijerka Željka Cvijanović, rođena Teslićanka, pojavila se u Tesliću, zajedno sa ministrom zdravlja Draganom Bogdanićem kako bi svečano obilježili prvi dan predizborne kampanje.

Ništa u tome ne bi bilo sporno da se isti dan na društvenim mrežama mještani Buletića nisu pohvalili fotografijama helikoptera bordo i bijele boje Vlade RS koji je sletio u ovo mjesto desetak kilometara od gradskog trga u Tesliću.

Dakle, isti dan kada u Tesliću na predizbornom skupu SNSD-a borave premijerka Vlade RS i ministar zdravlja helikopter Vlade RS sleće u mjesto desetak kilometara od Teslića – što će reći da je stvar sasvim jasna i da nema nikakve slučajnosti.

Osim komičnog pokušaja maskiranja time što helikopter nije sletio direktno u Teslić, nego u mjesto u blizini, interesantno bi bilo čuti objašnjenje premijerke Cvijanović i helikopterskog servisa Republike Srpske o razlogu boravka helikoptera Vlade RS u Tesliću, a da to nije u svrhu prisustva premijerke na predizbornog skupu SNSD-a na trgu u Tesliću?

Imajući u vidu činjenicu da sat vremena leta helikoptera košta između 3.000 i 10.000 KM ili preko 60 najmanjih penzija, kakvo opravdanje imaju premijerka i Vlada RS, za ovakvo bahaćenje, pogotovo s obzirom na katastrofalnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i standardu stanovnika?"

Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog