Tehnologija

Danas predstavljanje novog iPhonea 7

Na Appleovoj pozivnici uz datum i lokaciju održavanja San Francisco stoji i jednostavno: "Vidimo se sedmog". Apple na svoje pozivnice inače uvijek stavi poneki "hint", no ovaj put su zaista malo toga otkrili.

Na pozivnici se može vidjeti i nekoliko šarenih tačkica koje tvore vrh poznate jabučice pa neki nagađaju da će iPhone 7 doći u mnogo više boja nego prijašnji modeli.

Prema posljednjim informacijama, iPhone 7 će se navodno proizvoditi u tri veličine i imaće dvije stražnje kamere. Uz novu sedmicu navodno stižu i bežične slušalice - Air pods.View image on Twitter

View image on Twitter

Tokom vikenda poznati analitičar iz KGI-a Ming-Chi Kuo, koji se do sada pokazao kao osoba s odličnim izvorima kada je Apple u pitanju, objavio je svoja predviđanja za nove modele iPhonea. iPhone 7 i 7 Plus tako bi trebali raditi na novoj generaciji Appleovih procesora A10 koji bi trebali donijeti značajno poboljšanje u odnosu na procesore ugrađene u šestice, dok će dijagonale ekrana ostati iste kao i u protekle dvije generacije – 4,7 inča i 5,5 inča.

Prodaja modela nikada ne bude isti dan kada i njegovo predstavljanje, a na internetu se pojavio podatak da bi ovaj put prodaja mogla početi 16. septembra.

Osim novih iPhonea, očekuje se predstavljanje i nove generacije Appleovog sata koji bi trebao donijeti tri glavna poboljšanja – podršku za GPS, izdržljiviju bateriju i brži procesor.

Izvor: N1
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog