Region

Na zidu škole u Šibeniku novi antisrpski grafit

Na zidu jedne škole u Šibeniku ispisan je grafit “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati”, objavljeno je na portalu “Šibenik.in”.

“Zbog grafita `Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati` policija je u ponedjeljak obavila uviđaj u dvorištu Osnovne škole `Petra Krešimira Četvrtog”, gdje je sporni grafit napisan crnim sprejom na zidu. Zbog sadržaja teksta policija će sprovesti sve radnje da nađe vandale te će obavijestiti i Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku”, rekla je Marica Kosor, portparol Policijske uprave šibensko-kninske.

Njegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Fotije zahvalio je svima koji su osudili najnoviji antisrpski grafit na zidu šibenske škole, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

“U ime pravoslavnih Srba Dalmacije, imam dužnost, ali isto tako osećam i ličnu potrebu, da svima koji su neposredno ili posredno osudili najnovije brutalne pretnje upućene našoj zajednici preko grafita `Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati`, ispisanog na zidu jedne šibenske škole, javno izrazim duboku i iskrenu zahvalnost”, naveo je episkop dalmatinski.

On je rekao da posebno zahvaljuje sugrađanima Šibenčanima i gradskom internet portalu “Šibenik.in”, koji “svojim istinoljubljem, ljudskom i hrišćanskom solidarnošću u ovim iskušenjima bremenitim vremenima čuvaju dušu i hrvatskom i srpskom narodu”.

Na pomenutom portalu objavljena je i fotografija najnovijeg antisrpskog grafita na zidu šibenske škole.

Izvor: sibenik.in
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog