Tehnologija

Novi Golf stiže sljedećeg mjeseca

Sedma generacija najpopularnijeg kompakta predstavljena je 2012. godine, a narednog mjeseca biće predstavljena u potpuno obnovljenom izdanju.

U 42 godine koliko je Golf prisutan na tržištu Volkswagen nikada nije imao problema sa prodajom. Svakih 40 sekundi proda se jedan Golf, a do kraja 2015. godine ukupna prodaja je iznosila preko 32,5 miliona primjeraka.

Kako bi se zadržala ta pozicija sve do dolaska osme generacije u Volkswagenu su odlučili ponuditi redizajn. 

Kako to obično biva, spoljne promjene su zaista na nivou tzv. "zatezanja bora". Tako će obnovljeni model dobiti nove branike i blago redizajnirana svjetla, a vjerovatno će nova biti i prednja maska. 

U kabini su kvalitetniji materijali imperativ, kao i integracija naprednijeg infotainmenta kojim se može upravljati pokretom ruke.

Ono najuočljivije je veći centralni zaslon i digitalna ploča. Od bitnih novosti najviše izgleda ima ugradnja novih amortizera za bolju voznu dinamiku i komfor, a svjedočićemo i lansiranju novog hibrida. Vjerovatno će blage modifikacije dobiti i veći dio palete motora. Cilj je jasan, a to je učiniti motore rafiniranijima i spustiti potrošnju goriva. Ovog puta možda se zaista i smanji emisija CO2.

Izvor: Index.
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog