Region

"Sada se sve svodi na borbu protiv Vučića"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je rano govoriti o predsjedničkim izborima u Srbiji, ali sada se sve svodi na borbu protiv Aleksandra Vučića.

Onima "koji hoće da budu Vučić umjesto Vučića", bolje da taj posao uopšte ne počinju, jer mu nisu dorasli, poručio je Stefanović na TV Pink.

Prema njegovim riječima, rano je govoriti o izborima kolji su za sedam mjeseci, ali sada se iskristalisao jedan uslov, koji "promovišu na mala ili velika vrata razni analitičari ili kvazi analitičari ili kvazi kandidati - da se ne kandiduje jedan čovjek, pošto se svi slažu da ako se taj čovjek kandiduje pobijediće u prvom krugu".

"Jedini uslov da bi ti izbori bili prihvatljivi za njih jeste da se taj čovjek ne kandiduje otprilike kao kad bi Juseinu Boltu rekli da ne smije da trči u trci na 100 metara, da bi u njoj mogli da trčimo mi", rekao je on. 

"Ako se kandiduje, onda kažu to je početak njegovog kraja, i to vam kažu ljudi koji se nisu kandidovali ni u mjesnoj zajednici, a kamoli za nešto ozbiljnije. Naravno oni to kad kažu govore o Aleksandru Vučiću", rekao je Stefanović i dodao da smatra da se lider SNS neće kandidovati na predsjedničkim izborima.

"Ukoliko bi pobijedili nekog od kandidata koga bi Vučić podržao onda bi rekli pobijedili smo Vučića. Dakle on da se ne kandiduje da nas ne bi pobijedio, ali ako bude neki drugi kandidat a mi ga pobijedimo, e onda smo pobijedili Vučića", rekao je Stefanović.

On je poručio da bi svi trebalo da se bave svojim poslom, kao što se vlada bavi.

"Mi nemamo vremena da se bavimo izborima za šest mjeseci. Sada treba da se posvetimo radu", rekao je Stefanović dodavši da je on uvjeren da bi Srbija bez Vučića na čelu imala stotinu ozbiljnih i velikih problema.

Izvor: Agencije
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog