Svijet

Dragana Đermanović „žena decenije” po izboru Ženskog ekonomskog foruma u Nju Delhiju

Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanović, proglašena je za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva” na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum, WEF17) koji se od 8. do 13. maja održava u Nju Delhiju.

Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao „ženski Davos“, ove godine se bavi globalnom temom „Kreiranje inovacija za budućnost”.

Dragana je kao ključna govornica održala zapaženopredavanje na temu “Nova poslovna kultura” i podelila sa učesnicama iz najvećih svetskih kompanija i ekonomija svoje preporuke za kreiranje inovativnih sistema i preduzetničke kulture u zemljama u tranziciji. Pored naše preduzetnice, za globalni doprinos razvoju društva i ekonomije u drugim oblastima, nagrađene su urednicečasopisa Time Magazine i New York Times, zatimdirektorkakompanije MasterCard Labs ipojedinesvetskeministarke.


Obišla sam planetu i upoznala na hiljade uspešnih ljudi, ali se uvek vraćam u svoju zemlju srećna i ponosna jer znam da naši preduzetnici imaju ogroman potencijal i znanje da menjaju okruženje na bolje. Volela bih da moj primer inspiriše naše mlade da se odluče za biznis i svojim ogromnim talentima i oni pokore svet”, izjavila je Dragana Đermanović u Nju Delhiju.

Ovo je prvi put da neka žena iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije dobije ovako značajno priznanje na Ženskom ekonomskom forumu za doprinos i poslovne rezultate na svetskom tržištu.

„Počastvovana sam što mogu da poželim dobrodošlicu inspirativnoj liderki kao što je Dragana Đermanović iz Srbije. Okupili smo 2.000 žena iz celog sveta kako bismo osnažili našu saradnju, jer samo zajedno možemo da kreiramo povoljno okruženje i povezivanje sveta uz uzajamno poštovanje i stvaranje mogućnosti za sve. Čestitam Dragani na njenom inspirativnom radu u oblasti društvenih medija zbog čega je i dobila istaknutu nagradu za „Ženu decenije u oblasti društvenih mreža i liderstva”, izjavila je dr Harbeen Arora koja predsedava organizacijom ALL Ladies League (ALL) i Ženskim ekonomskim forumom.

Dragana Đermanović je internacionalna konsultantkinja i predavačica iz oblasti poslovne primene interneta. Vlasnica je i direktorka Bee Premium Group (BPG) i suosnivačica startapa BeeShaper. Prema nemačkom magazinu The Hundert, Dragana je jedna od top 100 preduzetnica Evrope, a tu listu je preuzeo i čuveni Forbes. Dobitnica je najznačajnijeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016“, koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije. Savetnica je za strateško onlajn komuniciranje i istraživačica u oblasti primene komunikacijskih platformi u korporativnom komuniciranju. Članica je žirija za dodelu brojnih prestižnih nagrada u oblasti novih medija u svetu. Doktorandkinja je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, udata je i majka dve devojčice.

Ženski ekonomski forum (Women Economic Forum, WEF17), globalni je događaj ALL Ladies League (ALL), najvećeg svetskog međunarodnog ženskog pokreta koji se zalaže za društvene promene podsticanjem obrazovanja i osnaživanja žena. Sa više od 50.000 članova u preko 150 zemalja ALL & WEF su najbrža rastuća globalna mreža čiji je cilj ostvarivanje kolektivnog potencijala u svim segmentima života. WEF je ove godine okupio više od 2.000 žena iz preko 100 zemalja sveta, a program se sastoji od 36 tema i čak 498 sesija i radionica. Više informacija možete pronaći na www.wef.org.in.        

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko je iskrena podrška Aleksandra Vučića Republici Srpskoj?

Rezultati ankete
Blog