Vijesti

Milinović: RTRS podržava ideju o snimanju filma o Radovanu Karadžiću

Direktor RTRS Draško Milinović, najavljuje za "Novosti" da će ova kuća stati iza ideje o snimanju igranog filma o Karadžiću.

Radio - televizija Republike Srpske rado će stati iza ideje o snimanju igranog filma o Radovanu Karadžiću - kaže, za "Novosti", generalni direktor RTRS Draško Milinović.

Komentarišući izjavu predsednika RS Milorada Dodika da bi RTRS trebalo da snimi film o Karadžiću i njegovom učešću u borbi za slobodu srpskog naroda, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji Izetbegoviću, Milinović kaže da je ova televizija spremna da se upusti u realizaciju takvog projekta:

To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtijevao jaku produkciju, vrijeme, kvalitetan scenario i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ukoliko bi se napravio dobar scenario i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkciono, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svim svojim kapacitetima.

Karadžićev branilac pred Tribunalom Goran Petronijević kaže, za "Novosti", da se nada da bi Radovan sa slobode mogao da učestvuje u stvaranju filma o njemu.

Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekat, recimo savjetodavno, pismima... Sa Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova - kaže Petronijević, podsjećajući da je već snimljen dokumentarni film o prvom predsjedniku RS, sada zatočenom u Ševeningenu.

On je ubijeđen da će se pokazati da je njegov branjenik pozitivna istorijska ličnost, koja zaslužuje da njen život, rad i odluke koje je donosila u najtežim okolnostima po srpski narod budu zabilježeni na filmskom platnu.


GOVEDARICA: NADAM SE DA ĆE BITI REALNI

Predsjednik SDS Vukota Govedarica pozdravlja ideju da RTRS snima film o Karadžiću, ali se nada i da će realno odslikati stanje:

Zanimljivo je da to predlaže Dodik, imajući u vidu to da je lično bio pobornik toga da Karadžić završi u Hagu. I RTRS je protiv njega i njegove politike vodio negativnu kampanju. Nadam se da će, ukoliko dođe do snimanja, napraviti realan film o Karadžiću i stvaranju RS od strane SDS.

 

Izvor: Novosti 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog