Frontal Blog Challenge

Počeo je „Frontal blog challenge“

Internet portal Frontal zajedno sa partnerima organizovao je prvu specijalizovanu obuku i program za blogere u Bosni i Hercegovini. O građanskom i političkom aktivizmu na internetu i društvenim mrežama, blogu i profitu, SEO i web analitici danas na Kozari govore najeminentniji stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regije.

„Frontal blog challenge“ je jedinstvena prilika koja će aktivistima iz nevladinog sektora, ličnostima iz javnog života Bosne i Hercegovine, studentima i predstavnicima lokalnih online medija omogućiti da tokom višednevnih radionica nauče kako da efikasno građanski aktivizam i društveno odgovaran rad prenesu u svijet online medija i društvenih mreža. Prva generacija okuplja 20 polaznika sa područja cijele Bosne i Hercegovine koji će tokom naredna tri dana kroz interaktivne radionice i predavanja imati priliku da nauče više o korištenju interneta u svrhe promocije i povećanja vidljivosti društveno-odgovornih projekata.

Glavni predavač i mentor na projektu je Dragan Varagić – bloger, internet strateg i konsultant te jedan od vodećih regionalnih stručnjaka u svijetu internet savjetovanja.

Jedna od učesnica je i Ivana Marić, političarka analitičarka:
“Čovjek se uči dok je živ”- nije samo izreka već i moj životni moto. Napredak informacionih tehnologija nameće neminovnost sticanja novih znanja i vještina, ali ujedno pruža i pregršt novih mogućnosti. Dok je komuniciranje preko interneta ranije bilo svojstveno pretežno mlađim ljudima, primjetan je sve veći broj i starijih ljudi koji penzionerske dane provode na internetu. Što prije shvatimo da se moramo prilagoditi novim načinima komunikacija, bit će nam lakše. Drago mi je da je Frontal to prepoznao i što nam kroz Frontal Blogchalenge i odlične predavače daje mogućnost da učimo i to od najboljih. “

Više informacija možete pronaći direktno na portalu Frontal.ba ali i na društvenim mrežama prateći oficijelni hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog