Tehnologija

Da li ćete koristiti svih 280 karaktera na Tviteru?

Tviter je u septembru lansirao tekst, ali ujedno i najveću promjenu od nastanka ove društvene mreže, a to je produženje tvitova na 280 karaktera.

Promjena je napravljena kako bi korisnici mogli lakše da se izraze u svojim Tviter statusima, a da se opet zadrži brzina i svježina postova što je upravo ono što čini ovu društvenu mrežu jedinstvenom.

Tokom prvih dana testa mnogo ljudi je namjerno težilo da iskoristi svih 280 karaktera, ali čim se ponašanje korisnika normalizovalo, korisnici su se vratili u svoje uobičajene navike. Zanimljivo je da je i upkos novoj mogućnosti većina korisnika i dalje kucala statuse ispod 140 karaktera, a samo je 1 odsto korisnika premašilo limit od 280 karaktera. Štaviše, 5 odsto korisnika je prelazilo broj od 140 karaktera, samo 2 odsto broj od 190, navodi se u saopštenju agencije Httpool, zvaničnog predstavnika kompanije Twitter za Srbiju.

Stoga se vaš tajmlajn neće značajno promijeniti, a većina tvitova i dalje ne prelazi brojku od 190 karaktera. Istraživanja su pokazala da većina korisnika podržava promjenu smatrajući da je mnogo opušteniji osjećaj provoditi vrijeme na mreži ne razmišljajući o skraćivanju postova.

Inače, ograničenje na 140 karaktera ostaje samo u Japanu, Južnoj Koreji i Kini zato što su u pitanju jezici koji komuniciraju simbolima i korisnici koji ih govore su sve vrijeme imali mogućnost da se izraze više od drugih.

 

Izvor: B92 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog