Banja Luka

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" 27.decembra

U Banjaluci će 27. decembra biti održano donatorsko veče za prikupljanje sredstava za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, na kojem će nastupiti najpoznatiji muzičari iz regiona.

Humanitarni koncert u okviru manifestacije biće održan na Trgu Republike, ispred Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/, a nastupiće Saša Kovačević, Željko Samardžić, Željko Joksimović, Miroslav Ilić, kao i "Tropiko" bend. 

Planirano je da koncert održe i grupa "One tri" u sastavu Maja Tatić, Svetlana Vidović i Ružica Čavić, zatim Vanja Mišić, Dejan Petrović i "Big bend". 

Vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković rekla je ranije Srni da sve institucije Republike Srpske vjeruju da će formiranjem Fonda biti znatno skraćene procedure i ubrzan odlazak bolesne djece u inostranstvo. 

Vučkovićeva je rekla da je dokaz za to i donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koje će znatno uticati na svijest svih ljudi o tome koliko je važno da svi zajedno budu dio ove humane misije čiji je cilj da omogući bolesnoj djeci brzo ozdravljenje i oporavak. 

Ovo je osmo donatorsko veče koje se održava u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Prošle godine održano je donatorsko veče za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća "Za majku i dijete" kada je prikupljeno 1.241.088 KM. 

Građani Republike Srpske su humanitarni broj 1412 pozvali više od 70.000 puta, a iz kabineta predsjednika Srpske za izgradnju Centra izdvojeno je 700.000 KM. 

 

Izvor: srna
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog