Banja Luka

Besplatno mjerenje šećera na Trgu Krajine u Banjaluci

U Banjaluci je danas na Trgu Krajine organizovao besplatno mjerenje krvi za sve građane.

Akcija  je organizovana u saradnji kompanije Pharma Maac, a u kooperaciji sa autstrijskim premijum brendom Wellion.


„Ovo je prva Wellion dijabetološka ordinacija na točkovima, gdje ćemo za 15 dana obići 20 gradova širom Bosne i Hercegovine na 23 javne lokacije. Vršimo besplatno mjerenje šećera i savjetovanje na temu dijabetesa i zdravijih stilova života, te životnih navika koje bi podrazumijevali zdravu prehranu i fizičku aktivnost kao alati u borbi protiv dijabetesa, da se spriječi bolest ili ako je bolest već prisutna da se spriječe dalje komplikacije“, rekla je Nina Erbez, magistar farmacije i voditelj projekta ispred kompanije Pharma Maac.


Dijabetološka ordinacija na točkovima danas će besplatno mjeriti šećer svim zainteresovanim građanima  na Trgu Krajine do 18 časova.

„Imamo građana koji su već na inzulinu i na tabletama, ali i preventivno dosta građana koji žele da izmjere šećer, a to i jeste cilj jer prevencija je zaista moguća. Dijabetes kao bolest ne boli tako da ljudi vrlo često zanemaruju simptome i često kada su simptomi pristuni već su se desile promjene na zidovima krvnih sudova“, naglasila je Erbez.


 

Autor: Danka Savić
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog