Tweetintervju

Dunja Pejić: Treba graditi budućnost na zdravim osnovama

Zanimljivo cvrkutanje smo vodili s Dunjom Pejić, Banjalučankom koja je svoju sreću našla u Istri. Ako je slučajno ne pratite, vrijeme je da to promijenite @FrontalPortal: Posljednjih ste dana ponovo u svojoj Banjaluci. Uživate li biti kući?


@dunjmunj: Trenutno bolujem od postizbornog traumatskog sindroma, te ne bih to nazvala potpunim uživanjem.

@FrontalPortal: Neće valjda izborni rezultati zasjeniti Vaš dolazak u Banjaluku?

@dunjmunj: Nije baš da Banja Luka zasvijetli kad ja dođem, ali zasigurno zasvijetle članovi moje porodice i prijatelji. Od njihovog sjaja zasvijetlim i ja, pa onda svijetlimo zajedno na Davidovom trgu.

@FrontalPortal: Znači i Vas možemo sresti na Davidovom trgu tražeći pravdu sa drugim građanima?

@dunjmunj: Kad sam tu, ne možete me promašiti

@FrontalPortal: Napisali ste da bolujtete od postizbornog traumatskog sindroma. Primjećujemo da niste jedini, barem sudeći po Twitter lajni

@dunjmunj: Epidemija je u pitanju.

@FrontalPortal: Ima li lijeka za tu epidemiju i ako ima, koji je?

@dunjmunj: Čini mi se da vlada nestašica. Domaća proizvodnja je u stagnaciji, a uvoz nije dobra opcija.

@FrontalPortal: Šta bi onda bila dobra opcija?

@dunjmunj: Hm. Ja bih rekla da je uvijek dobra opcija angažovati sopstvene potencijale, udruživati se, unapređivati kvalitet i graditi budućnost na zdravim osnovama. Ovo važi i za politiku i za poljoprivredu :)

@FrontalPortal: Kada smo već kod poljoprivrede, hvala za šlagvort, šta se događa sa Salaticom, ako nije tajna?

@dunjmunj: Salatica je završila jedan ciklus, ali spremam nastavak. Još uvijek ne znam šta će se od mojih planova realizovati, ali postoji mogućnost da poleti do neslućenih visina. ;) Sama činjenica da postoje takve mogućnosti, bez obzira na realizaciju, daju mi vjetar u leđa i mnogo mi znače.

@FrontalPortal: Zvuči intrigantno. Nije fer ovako djelimično odavati informacije. Otkrijte nam još nešto. Seli li se Salatica možda na jug? :)

@dunjmunj: Nije fer, ali jeste intrigantno. Za sada ćemo se na tome zaustaviti. Mada, ima jedan moj današnji tvit sa zanimljivim linkom, pa pogledajte :)

@FrontalPortal: Nije nam link promakao. Bez klika na link prva pomisao nam je bila da se Dunja kao Sheldon Cooper prijavila da putuje na Mjesec :)  Šalu na stranu, lijepo je vidjeti da dijelite svoja iskustva s drugima

@dunjmunj: Sharing is caring :)

@FrontalPortal: Kolike su šanse da ubrzo na twitteru pročitamo da se Dunja počela baviti ribolovstvom ili ribouzgojem, s obzirom da Vam je nova adresa na moru?

@dunjmunj: Veće su šanse da otvorim restoran i pripremam specijalitete od ribe koju je neko drugi upecao. I usput, nisam baš na moru, ali nisam ni daleko. :)

@FrontalPortal: A koju Vi pripremate ili? Uživate li u kuhanju i pripremi hrane?

@dunjmunj: O, da. Kuhanju i objedovanju pridajem veliki značaj. Uživam u cijelom procesu, od nabavke namirnica, pa nadalje. Kada sam živjela sama, znala sam samoj sebi pripremati specijalitete, servirati i dekorisati tanjir kao u nekom dobrom restoranu. Užitak je naravno uvijek veći kada je tu još neko.

@FrontalPortal: Može li se za Vas reći da ste pravi gurman?

@dunjmunj: Apsolutno!

@FrontalPortal: Šta najradije kuhate?

@dunjmunj: Svašta, ali najdraže mi je pripremati jela koja se mogu spraviti za tridesetak minuta, poput paste, rižota i slično. Kad sam raspoložena, posvetim se i duže pa kuham boršč, pravim pite.. Kolače skoro nikad. :) Kad smo kod pita, smislili smo savršen spoj Bosne i Istre – pitu sa sirom i šparogama :) Sve što mogu da kažem je:  „mljac“

@FrontalPortal: Zvuči zaista ukusno. Nedostaje li Vam naša hrana?

@dunjmunj: Nema šta da mi nedostaje, kad mi je često na meniju! :)

@FrontalPortal: Twitter zajednica obiluje hobi-kuharima. Mogli biste se udružiti i pokrenuti neki zajednički food blog. Ko zna gdje bi vas taj projekat odveo na kraju

@dunjmunj: Nikad se ne zna. Nedavno sam slušala predavanje jednog zaista posebnog čovjeka, koji je rekao da ćemo se za deset godina svi mi baviti potpuno drugim i trenutno nezamislivim stvarima. Svijet se brzo razvija, a ja se nadam da ćemo i mi bar približnim tempom evoluirati. Nada umire posljednja ;)

@FrontalPortal: Možda za kraj još jedno pitanje, jeste li se ikada pokajali što ste ostavili sve za sobom (porodicu, prijatelje, posao) i negdje drugo započeli život od nule?

@dunjmunj: Nije od nule - ali jeste ispočetka. I taj novi početak, koliko je zastrašujući,  jer 20 godina mi je bilo prije 22 godine, toliko je oslobađajući. Istra je zaista blizu, nemam osjećaj da sam negdje otišla, a ustvari jesam. Nisam čak ni imala osjećaj prilagođavanja u novoj sredini, jednostavno sam ja, takva kakva jesam, nastavila svoj život među tim divnim ljudima, na tom inspirativnom mjestu. U dvoje.

 
Frontal/Toni Sarajlić


 

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog