Banja Luka

Дјеца и сове на музејској радионици

Поводом Међународног дана дјечијих права, 20. новембра, у Музеју Републике Српске приређен је сусрет за ђаке основних школа из Клашница и Лакташа, обилазак Сталне поставке и радионица "Ноћни летачи: чудесне сове".

Одјељење за образовно-педагошки рад већ тринаесту годину обиљежава овај важан празник којим подсјећа на идеале и циљеве УН-ове Конвенције о Правима дјетета.


"Ово је традиционална манифестација. Тринаест година сваког новембра подсјећамо јавност на племениту мисију Музеја, ону најважнију мисију преношења знања и подизања свијести и нивоа разумјевања потреба дјеце. Сваке године на овај дан пажњу посветимо ученицима који долазе из удаљених подручја и којима то обично буде први долазак у Музеј. То су скромна и дјеца која су захвална за искуство обиласка изложби, и њима овакав излет у Бањалуку представља велику радост", изјавила је Наташа Ного, виши музејски педагог Музеја Републике Српске.  

Милица Брборовић из Друштва за заштиту и истраживање биодиверзитета, одржала је Радионицу која се састојала из презентације, предавања, игре провлачења, те квиза којим је провјерено новостечено знање учесника.


"Драго ми је када дјеца показују интересовање и укључују се питањима, а  данас је пажња учесника била апсолутна, што је доказао квиз чији су резултати били 100% тачни. Видим да дјеци која су учествовала, ова тема није била непозната, али овакве радионице са видео презентацијом допуњују знање драгоцјеним искуством", изјавила је Милица Брборовић, еколог из Друштва за заштиту и истраживање биодиверзитета, које је музејској поблици већ познато кроз радионице о ноћним летачима. За овакве едукативне програме ученици су посебно заинтересовани због теме која се подудара са школским лекцијама, и која уз визуелне садржаје представља освјежавајућу форму учења кроз игру.

Све активности подржало је Министарство просвјете и културе РС.

 

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog