Intervju

Petar Vojinović: Ne bih mijenjao svoje greške, sve to me čini onim što jesam danas

U periodu od 30. novembra do 02. decembra održana je obuka za blogere Frontal Blog Challenge na Jahorini. Učesnici su u toku obuke imali priliku da slušaju blogersku priču iz ugla Petra Vojinovića, urednika portala Tango Six, jedinog portala u Srbiji koji prati sve aktuelne teme o vazduhoplovstvu. U razgovoru za Frontal govori o svojim iskustvima i planovima za budućnost.


FRONTAL: Kako je nastao portal TangoSix i zašto baš vazduhoplovstvo kao glavno polje interesovanja?

VOJINOVIĆ: Tango Six portal je zapravo evolucija Tango Six Bloga, moje želje da počnem sa redovnim blogovanjem. Sada već tome ima sigurno 15 godina. Vazduhoplovstvo je moje "origanalno interesovanje". Prvobitna želja da budem pilot koja je poslije popustila drugim interesovanjima koje sam naknadno definisao kroz više oblasti koje pokriva Tango Six brend. On je sada porastao. Pored informative na izdavaštvo, događaje i druge aktivnosti. Sve opet isključivo u temi vazduhoplovstva. 

FRONTAL: Kako uspjevate da teme koje nisu "mainstream" pretvorite u zanimljive i čitane?

VOJINOVIĆ: Tango Six portal se ne trudi da ide na strategiju zanimljivih i čitanih tekstova. Ne razmišljamo uopšte o SEO-u i sitnim taktikama koje primjenjuju mejnstrim portali. Imamo specifičnu publiku koja ima specifične apetite, mada se zapravo ne trudimo ni njima da udovoljavamo kada govorimo o planiranju izveštavanja ili pokrivanja neke teme. Jednostavno gledamo da pokrijemo što je više realnih dešavanja unutar vazduhoplovne zajednice, da ne radimo previše recikliranja inostranog sadržaja i da radimo beskompromisno esnafski: otkrivamo, citiramo, navodimo, zovemo, pitamo, provjeravamo i stavljamo u kontekst. 

FRONTAL: Koji su vam planovi za budućnost i da li već sada radite na ostvarivanju određenih projekata/planova?

VOJINOVIĆ: Planovi Tango Sixa su tradicionalno megalomanski. Nakon pokretanja naše izdavačke kuće "Tango Six Publishing" koja je izdala sada već dvije knjige, u planu za sljedeću godinu je izdavanje minimum 3 knjige i jednog velikog izdavačkog projekta koji se ne može baš podvesti pod samo knjigu. "Tango Six Events" za sobom već ima dva velika Vazduhoplovna samita jugoistočne Evrope (SEAS), krajem decembra pokrećemo novi konferencijski brend ASCE (Airport Security Convention and Exhibition), sljedeće godine radićemo još jedan interesantan događaj, a od januara se već pripremamo za SEAS 2020.

FRONTAL: Da možete da se vratite u prošlost i sebi date savjet, koji bi to savjet bio i u kom trenutku života?

VOJINOVIĆ: Bukvalno bih sve identično uradio. Ne bih mijenjao svoje greške, gubljenja vremena, 50x više nesupjeha nego uspjeha. Sve to me čini onim što jesam danas. Ako uspijem da uradim nešto kvalitetno, odlično. U međuvremenu, svaki dan je jedna interesantna besmislena kreativna avantura. Meni je to super i ne bih tu ništa dir'o.

 

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH


Autor: Marina Kucalović Vidović
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog