Svijet

Na jugu Srbije otkriveno veliko nalazište zlata i srebra

U istraživanju rudnog bogatstva pod nazivom "Tlamino projekat" kompanija "Medgold risorsis", na samoj granici Srbije sa Bugarskom i Makedonijom, pronašla je sloj od 40 metara koji sadrži 8,32 grama zlata po toni i skoro 193 grama srebra po toni.

Kanadska istraživačka firma "Medgold risorsis" pronašla je u južnoj Srbiji odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta zlata i srebra, pišu "Večenje novosti".

Nakon toga je sklopila je sporazum o zajedničkom ulaganju sa kompanijom iz svoje zemlje "Fortuna silver", u čijem se posjedu nalaze rudnik zlata i srebra "San Hoze" u Meksiku i peruansko ležište sreba "Kailoma", navode "Večernje novosti".
 
Prema tom sporazumu, "Fortuna silver", koja u Argentini razvija i projekat otvaranja rudnika zlata "Lindero", obavezala se da će u dalja istraživanja ove oblasti investirati osam miliona dolara.
 
Planirano je da od te sume dva miliona dolara bude potrošeno tokom ove godine.
 
Prema tom sporazumu, "Foturna" bi, u zamjenu za finansiranje geoloških istraživanja na jugu Srbije, mogla da stekne 70 odsto vlasništva u "Talmino projektu".
 
Prema navodima lista, istraživanja se rade na površini od oko 200 metara kvadratnih kilometara na teritoriji Srbije.
 
 
 
Izvor: Nezavisne/ SRNA
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog