Muzika i film

The Babe Barbarella donosi novu pjesmu u Sci-Fi i retro stilu pod nazivom „Znam"

Bend The Babe Barbarella ESFF kojeg čini izuzetno energična i zanimljiva družina iz Bihaća ponovno oduševljava publiku novom pjesmom pod nazivom „Znam".

The Babe Barbarella i ovog je puta iznjedrila odličnu pjesmu koja vrlo lako uđe u uho i savršeno odgovara njihovoj energiji koju pružaju publici na svojim live nastupima. Pjesma govori o tome da vaše misli mogu postati vaši najveći problemi u životu, ako previše odlutamo i izgubimo se u njima. Ali znamo da niko nije imun na ljubav i zato će se mnogi pronaći u ovoj pjesmi jer je tematika svima poznata.

"Pjesma '' Znam''  nastala je u saradnji sa našim dugogodišnjim prijateljem i kantautorom Harisom Abdagićem iz Zenice, naravno, članovi benda su se potrudili da aranžmanski udahnu svoj rasplesani stil i energiju u pjesmu za koju slušaoci kažu da '' plovi ''. Generalno mi želimo biti pozitivni sa našom muzikom i ispričati neke priče koje su standardne ali iz nekih drugih uglova", kazao je Ervin Duratović, basista banda The Babe Barbarella.

On ističe kako svaka pjesma ima svoju simboliku pa tako ni pjesma "Znam" nije izuzetak.

"Svaka pjesma ima svoju simboliku, a tako i pjesma ''Znam'', govori o nama samimama, kako doživljavamo životne situacije, bili to loši ili dobri trenutci, kako se izgubimo u svojim mislima i odlutamo negdje gdje nas niko ne može pronaći, tamo gdje bismo željeli biti neko drugi, ali naravno uvijek je prožeta ljubavna simbolika koja je temelj pozitivnog stava i iskrene sreće", kaže Duratović i ističe da im je vizualizacija spotova veoma bitna.

"Vizualizacija spotova je nama veoma bitna, obzirom da ideje za spotove nekad čak imamo i prije samih pjesama. Jednostavno mi smo pod velikim uticajem Sci-Fi kulture, a osjetan je i mix sa retro stilom. Svi naši spotovi imaju uticaj tih žanrova, pa tako i pjesma "Znam" u kojoj smo vratili Walkman u život. Realizaciju videospota radio je "Lege Artis Music " sa kojima surađujemo na svim našim spotovima, a snimljen je u prostorijama i koncertnoj sali Kulturnog centar Bihać. Koncertna dvorana je savršeno mjesto za našu ideju i viziju koju smo pretvorili u videospot."

 

Frontal

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog