Intervju

Slavko Roguljić: Volio bih da branim za Real Madrid

Slavko Roguljić mladi golman banjalučkog Sport Team-a je jedan od četvoro mladih ambasadora projekta Fudbal za prijateljstvo iz Bosne i Hercegovine.

“Međunarodni dan fudbala i prijateljstva” ustanovljen je 2014. kao jedna od nosećih programskih aktivnosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”. Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva biće održan od 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu.

(Stojan Vranješ i Slavko Roguljić)

FRONTAL: Kada si počeo da treniraš fudbal i zašto baš da izabreše da se baviš tim sportom?

ROGULJIĆ: Fudbal sam počeo da treniram prije sedam godina. Još kao mali gledao sam na tv-u utakmice i Neuer na golu kako brani, tako sam poželio i da ja jednog dana postanem golman i jednako dobar kao i on.

FRONTAL: Izabrana si zajedno sa Samrom Osmanović, Anjom Gačić i Lejlom Salihović za ambasadore BiH za globalni projekat „Fudbal za prijateljstvo“. Koliko ti to znači i kakve su bile reakcije kada si saznao da si izabran?

ROGULJIĆ: Bio sam baš oduševljen i iznenađen. Potpuno neočekivano je bilo da baš ja budem izabran i da ću od sve djece baš ja da dospijem tako daleko i da sada mnogi gledaju mene. Mnogo mi znači što sam jedan od ambasadora BiH za projekat Fudbal za prijatljestvo i jedva čekam druženje sa Samrom, Anjom i Lejlom ali i ostalim učesnicima. 

FRONTAL: Ovogodišnji završni Forum fudbala i prijateljstva biće održan od 28. maja do 2. juna, u sedmici kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španije, Madridu. Ko je tvoj favorit u finalu, Tottenham ili Liverpool?

ROGULJIĆ: Definitivno Liverpool.

FRONTAL: Koji je tvoj omiljeni klub?

ROGULJIĆ: Moj omiljeni klub je Partizan.

FRONTAL: Za koji klub bi volio braniti i ko ti je omiljeni golman?

ROGULJIĆ: Volio bih da jednog dana branim za Real Madrid, a omiljeni golman mi je Manuel Neuer.

FRONTAL: Koji su tvoji planovi u budućnosti?

ROGULJIĆ: Imam dosta planova koje želim ostavariti u budućnosti, ali za sada razmišljam samo o tome kako da uspijem u fudbalu.

 

Autor: Danka Savić

               

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog