FOTO

Hotel na vrhu planine u kojem ćete se osjećati kao posljednji čovjek na svijetu (FOTO)

Gostima hotela na raspolaganju je i infinity bazen na otvorenom dug 122 metara sa zapanjujućim pogledom na spektakularne prirodne krajolike.

Eagel Rock Cliff hotel nudi jedinstveni doživljaj posmatranja svijeta iz ptičje perspektive. Otvara se u selu Baimao u kineskoj provinciji Hunan na planinskim vrhovima između Mufua i Lianyuna, pa omogućava gostima uživanje u zapanjujućim krajolicima rijeka, planina i šumama bambusa iz vazduha.

Dio je projekta Pingjiang Homey Wild Luxury Hotel, a sastoji se od tri prepoznatljive strukture: na vrhu planine proteže se najveća zgrada – Dinghui koja obuhvata luksuzne apartmane, nešto niže pozicionirana je okrugla zgrada Yanshang u kojoj se nalaze hotelske sobe, a najbliži tlu je Ziyahui – prostor namijenjen za vjenčanja, poslovne konferencije i slična događanja.

Gostima hotela na raspolaganju je i infinity bazen na otvorenom dug 122 metara sa zapanjujućim pogledom na spektakularne prirodne krajolike. Cijeli kompleks karakteriše vrlo jednostavan dizajn te upotreba prirodnih materijala poput kamena i drva.

Za njega je zaslužna pekinška arhitektonska firma Duoxiangjie, a već se sada ističe kao jedan od najzapanjujućih dometa moderne kineske arhitekture.

 

Izvor: dnevnik.hr 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog