Sport

Đoković maestralnom pobjedom protiv Šapovalova počeo odbranu titule u Šangaju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je u 2. kolu Mastersa u Šangaju Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 (6:3, 6:3). Fantastičan ritam uhvatio je srpski teniser i za sat i 10 minuta došao do novog trijumfa.

Od samog starta Đoković je žestoko je napao Kanađanina, koji je u uvodnim gemovima bio primoran da se brani, pa je krajnjim naporom osvajao poene na svoj servis.

Od starta susreta brejk Đokovića je "visio u vazduhu". Ali, Novak tek na kraju seta uspijeva da slomi rivala, napravi brejk i potom osvoji set. Koliko je Novak bio dominantan u I setu, može se vidjeti i po tome što je u 5 svojih servisa, izgubio samo jedan poen, a 4 je osvojio sa nulom.

U nastavku, osvojio je Kanađanin poen na svoj servis, da bi u drugom gemu dobro namučio Novaka. Uspijeva Šopovalov da zaprijeti Novaku na 40:30, ali je Đoković taktički odigrao, i sačekao grešku rivala za 40:40, i potom za 1:1.

Uslijedio je sličan gem. Novak je bio nešto nesigurniji na svoj servis, ali je uspio da osvoji poen, da bi potom "dodao gas" i posle 40:15, došao do brejka za 3:2. Bio je to presudan poen na susretu, posle kojeg je Đoković rutinski došao do pobjede kojom započinje odbranu titule u Šangaju.

Da podsjetimo, srpski i kanadski teniser sastali su se po treći put u zvaničnim mečevima, i do sada, Novak je pobjeđivao u svakom duelu.

 

Izvor: Telegraf.rs

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog