Vijesti

"Umjetnik" Hadžihafizbegović: "Ko ne priznaje genocid spreman ga je ponovo počiniti"

Jedan od najpoznatijih bh. glumaca Emir Hadžihafizbegović, poznatiji po otvorenoj srbofobiji, ovaj put iznio je nove uvrede na račun Srba na crnogorskom javnom servisu, u emisiji Teleskopija.

Hadžihafizbegović je objasnio da postoje dobri i loši ljudi ali da "onaj ko ne priznaje genocid spreman ga je ponovo počiniti".

"Postoje samo dobri i loši ljudi. Ali kad ta politička Srbija ponvo stavlja prst u oko i ponovo reanimira ratne zločince, daje Univerzitetu u Palama ime Radovan Karadžić, slave 9. januar, ne priznaju genocid, a onaj ko ne priznaje genocid spreman ga je ponovo počiniti, onda ti kao umjetnik imaš potrebu da multipliciraš na neki način unutar onoga što radiš priču o tome", kazao je Emir Hadžihafizbegović u emisiji Teleskopija.

Na RTCG pored toga što je optuživao Srbe da su "genocidan narod", da su "spremni da ponove genocid", uvrijedio je i žrtve holokausta, poredeći masovna ubistva Jevreja sa ubistvima muslimana u prošlom ratu.

Još je svijež njegov nedavni doprinos „multikulturalnosti BiH“, kada je gostujući u emisiji "Nedjeljom u 2"na HRT-u izjavio:

„Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti poslije svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im (tzv.) Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna… Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj političkoj aždaji ne odsječe glava poslije 30 godina, nema sreće na ovim prostorima“, rekao je tada Hadžihafizbegović.

 

Frontal/in4s.net

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog