Svijet

Objavljeni podaci za najviše i najniže plate u Njemačkoj

Njemački poslovni portal Gehalt objavio je najnovije podatke o najvišim i najnižim platama u Njemačkoj u 2019. godini.

Najveće plate u zemlji imaju iskusniji ljekari, koji godišnje zarađuju oko 115.320 evra bruto. Slijede stručnjaci za prodaju ili akvizicije sa zaradom od 99.635, direktori fondova sa 83.640 i ljekari specijalisti sa 80.720 evra godišnje.

Među najplaćenijima su još i finansijsko-računovodstveni menadžeri, regionalni menadžeri prodaje i statističari, prenosi Anadolija.

S druge strane, najslabije su plaćeni radnici u kuhinji, čija godišnja bruto plata iznosi oko 21.907 evra, frizeri 23.202 evra, konobari ili konobarice 23.620, radnici u kol centrima 25.200 i recepcioneri, sa godišnjom zaradom od 25.370 evra.

Među najslabije plaćenim radnicima u Njemačkoj nalaze se još blagajnici, stomatološki asistenti, njegovateljice i vozači.

Prema podacima portala Gehalt, radnici na jugu Njemačke primaju znatno veće plate od ostatka zemlje, a najveće plate su ove godine zabilježene u pokrajini Hese.

 

Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog