Politika

Dodik: Ja nikome ne želim zlo, nijednom Sarajliji, Bošnjaku, muslimanu!

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering kazao je da on ne mrzi nikoga i da se nikada nije miješao u probleme Federacije BiH, niti je držao predavanje šta kome treba.

"Ja nikoga od njih ne mrzim, ja nikome ne želim zlo, ja nijednom Sarajliji, nijednom Bošnjaku, nijednom muslimanu ne želim zlo. Oni imaju svoju Federaciju, oni imaju svoje probleme i ja se nikada nisam miješao u njihove stvari i nikada nisam držao predavanje šta kome treba", istakao je Dodik i dodao:

"Nisam bio zajedljiv kada im ne ide, nisam bio ciničan kada su u problemima niti sam bio zavidan kada su imali uspjehe. To mene zaista ne interesuje, to je njihov problem. Oni biraju svoje ljude, oni biraju Bakira, Radončića, Komšića i ostale, neka oni njima odgovaraju. Šta ja njima imam odgovarati?!"

Dodik se osvrnuo i na nedavnu donaciju od 100.000 maraka za izgradnju Islamskog centra u Doboju, ali i na dobru saradnju sa katoličkom i sprskom crkvom.

"Ljudi tamo prave objekat u koji će smjestiti biblioteke i neke sadržaje. Dogovorili smo se za tih 100.000 KM i ja sam zamolio Vladu Srpske da to uradi. Do katoličkog Božića imam jednu obavezu prema kardinalu Puljiću. Na početku ove godine sam mu obećao 100.000 KM za pomoć i to će biti do Božića. Sarađujemo i sa SPC, evo gradimo i Srpsko-ruski centar. Prema tome, to je dio našeg života u Republici Srpskoj i ja imam odgovornost prema tim ljudima. Oni meni ne smetaju, oni su dio našeg društva i Republike Srpske i u tom pogledu sasvim je logično da institucije Srpske reaguju na taj način", zaključio je Dodik.

 

Frontal/Danka Savić
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog