Banja Luka

Banjaluka dobija novi fudbalski teren

Na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini tržnog centra „Delta planet“, juče je počela izgradnja novog fudbalskog terena sa vještačkom travom, u okviru velikog plana za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da će novi teren biti izgrađen po FIFA standardima i da će biti namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Danas počinjemo prvu fazu radova koja podrazumijeva građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije te vodovoda. Vrijednost radova u ovoj fazi je oko 200.000 KM – rekao je Radojičić i ukazao da je krajem 2016. godine izgrađen identičan teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona.

On je dodao da Grad Banja Luka u zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane „Centar“ završene još prošle godine.

Novi fudbalski teren imaće dimenzije 110 sa 78 metara, a biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, navode iz Gradske uprave.

 

Frontal/A.K.

Foto: Grad Banjaluka

 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog