Region

"Само слога светиње спасава": Црна Гора и синоћ у молитвеном ходу за светиње (ФОТО/ВИДЕО)

Истинска Црна Гора и синоћ је у молитвеном ходу за одбрану светиња Божијих и вјечнога људскога достојанства, а против озакоњења отимања црквене имовине и понижавање Српске православне Цркве у Црној Гори и њених вјерника, објављено је сајту Митрополије црногорско приморске.

Поред крсног хода у свим храмовима се служе молебни Пресветој Богородици, којима вјерни умољавају Богоматер да похита у помоћ и не дозволи отимање светиња.

Дижући свој глас против Закона о слободи вјероисповијести, десетине хиљада вјерника Црне Горе синоћ је на улицама широм земље поновили: "Не дамо светиње!"

Након што је у цркви Светог Николе у Котору одслужен молебан, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије предводио је Литију од цркве Светог Николе, градском ривом и назад.

Ријеке вјерних су се синоћ слиле у Котор из Рисна, Пераста, Шкаљара…..

"Рушење цркве на Ловћену и гажење по Светом Петру Другом Ловћенском Тајновидцу, најмудријем рођеном на овим просторима послије Светога Саве почетак је свега што се догађало са нама и у Црној Гори и у Боки и у Брдима", рекао је Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије након Литије која је одржана као вид молитвеног отпора вјерног народа Боке режимском безакоњу према Српској православвној цркви у Црној Гори.

„Рушење његове цркве је уствари било рушење Црне Горе и њено обурдавање низ Ловћен“, рекао је владика Амфилохије и додао да је плод тога рушења, насиља и тираније и тзв. закон о слободи вјероисповијести.

Бијело Поље

Андријевица

Цетиње

Беране

Подгорица

Жабљак

Бар


Котор


Херцег Нови

Пљевља

Никшић

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog