Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

No. 1 Nutricionista RS

Na osnovu člana 7. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj41/03) i člana 32. stav 1. alineja 7. Vlada Republike Srpske, na sjednici od 24.12.2012. godine,  donijela  je

 ODLUKU

O imenovanju Rajka Vasića za Glavnog NUTRICIONISTU Republike Srpske

 OBRAZLOŽENJE ODLUKE

Imajući u vidu odluku Vlade Republike Srpske o smanjenju plata radnicima u javnim institucijama koje su pod ingerencijom ovog entiteta, donešen je plan o ublažavanju negativnih posljedica takve odluke. Vlada Republike Srpske je u potpunosti svjesna da se podignuti krediti moraju vraćati bankama, a  režije plaćati, pa su jedine uštede moguće na ishrani radnika u javnim ustanovama. Vlada je takođe svjesna da manje novca za hranu ne znači automatski i lošiju ishranu. Zbog toga je donesena odluka da se radnicima u prosvjeti, kulturi, policiji i javnoj upravi pruži sva stručna pomoć u cilju prevladavanja ove elementarne nepogode, a u svrhu održavanja radne sposobnosti.

Imajući sve gore navedeno u vidu Vlada Republike Srpske je izabrala gospodina Rajka Vasića za glavnog nutricionistu Republike Srpske.

Gospodin Rajko Vasić je napredni grafički radnik, stolar, slikar, dizajner, enigmat, fudbaler banjalučkog drugoligaša Krajina, strijelac gola u Madridu, televizijski novinar, ratnik, posljednji ministar informacija Republike Srpske, inicijator osnivanja žurnalistike na banjalučkom Filozofskom fakultetu i portparol Stranke Nezavisnih Socijaldemokrata. Spoj iskustva, organizatorskih sposobnosti  i znanja je najbolji dokaz da je on idealna osoba za ovaj posao i ovu poziciju.

Njegov stas nije prikladan njegovoj funkciji i godinama. Nedostatak stomaka i odlična fizička kondicija ga kvalifikuje za ovu poziciju, gdje će svojim primjerom pokazati, a bogami neke i postiditi, da u vrijeme recesije nekulturno ali i nepatriotski imati stomak ili povećan holesterol i trigliceride.

Njegov patriotizam je naupitan i istina je da se svi mi ponekad, pored njega, osjećamo tako jadno  i nekonstitutivno. Mora se priznati da najveći broj radnika u javnim ustanovama nakon njegovih izjava ili čitanja njegovog bloga osjećaju manje vrijedno, a neki od njih i  kao Bošnjaci ili Hrvati. Što se tiče lojalnosti našoj stvari, tu bi mu pozavidio i Lesi.

Njegov zadatak će biti da u narednom periodu edukuju i obuči radnike u javnim ustanovama kako da očuvaju, povrate i zadrže svoje zdravlje, idealnu liniju i top formu, uprkos smanjenju plate od 10%. Zdravlje pojedinca je nezamjenjivo. Ne može se zamijeniti ni novcem niti titulama, te stoga prestavlja primarni cilj Vlade Republike Srpske.

Njegov zadatak je da ishranu radnika u javnim ustanovama učini racionalnom (sklad između količine unijete hrane i količine potrošene  u organizmu za odgovarajuće procese), uravnoteženom (unošenje optimalne količine hranjivih materija), raznovrsnom i ravnomjernom (da ih uobroči). Ostali aspekti zdravog života (vježbanje i zdrav duh) neće biti u njegovoj nadležnosti.  

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u “Službenom glasniku Republike Srpske”  i u dnevnim novinama “Glas Srpske”.

Broj: 6010-NO/12 Predsjednik Vlade Republike Srpske

24.12.2012. godine

Aleksandar Džombić, s.r

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog