Andrea Vuković

Dvadesetak sekretara KRAJ-a vs jedini sekretar SNSD-a

Gospodine Rajko Vasiću,

Zabijte se... u izvršnu kancelariju SNSD-a, gdje imate dovoljno posla sa stvarnim (unutrašnjim i vanjskim) neprijateljima – ličnim, SNSD-a i Republike Srpske. A računam da vam je do oboje stalo.

Tužno bi mi bilo da pomislim da ste u panici od „novih“ ljudi (uglavnom dosta slabijih i nesposobnijih kadrova) u SNSD-u koji su se dovoljno (preciznije: preko svake mjere) okuražili da im uopšte padne na um da se s vama (i svim vašim izvorima /moći/) obračunaju, pa ću pretpostaviti da su pojedini dijelovi vašeg bloga „Posljednji savjeti Esenesdeu“ tek plod strateškog plana obračuna s neistomišljenicima čiji ste tvorac i glavni (i jedini efikasan i operativan) operativac u Stranci nezavisnih socijaldemokrata. Nekako manje boli da računam da vam još radi mozak i da ste još neki mozak operacije SNSD, nego vas gledati kao stranačku zvijer koju na nišanu imaju oni što pandu ne bi mogli da pogode da joj prislone oružje na sljepoočnicu. A ima ih mnogo. I pucaće dosta sinhronizovano. Nema veze što su mnogi od njih kopilad i statisti. Instruisani su.

Imam veliko poštovanje prema vama zbog virtuoznosti na polju propagande, zbog bistrine uma i zbog lucidnosti (pristojan termin). Šteta što ništa od toga ni na koga niste uspjeli da prenesete. Šteta za vas i za sve nas koji živimo ovdje.

Dakle, polazim od toga da ste vi još u sedlu. Makar onoliko koliko ste još izvršni sekretar SNSD-a.

Pa ipak, ovo pismo, premda adresirano na vaše ime, nije upućeno samo vama. Upućeno je svakoj osobi – od vrha do dna vaše stranke, od vrha do dna Republike, od vrha do dna društva – koja je bila dovoljno licemjerna, traumirana, bezobrazna, neinteligentna i/ili hrabra da se usudi da evidentira neprijatelje Republike Srpske, govori to naglas i još u tome promaši.

A bilo ih je... Ministri, direktori i neki drugi na funkcijama i funkcijicama iz SNSD-a čija je mantra bila „vi, s ATV-a..“; patološki lažov vrlo upitne duševne stabilnosti čije ste etiketiranje The Srpska Times magazina ovjerilibrendom SNSD-a; satelitiSNSD-ovih funkcionera koji ne propuštaju priliku da ljude s kojim radim obilježe kao opasne za Republiku... Uopštavanje kao ključna tehnika propagande.

Nismo mi nigdje svi isti. To se odnosi i na vas koji pokušavate da plasirate priču da smo neki „mi“ i neki „vi“ sa suprotnih strana. Obratite pažnju na to jer biste povlačenjem tako vidljive linije razgraničenja mogli da ostanete na lošoj strani istorije.

I hvala vam mnogo jer me je vaše licemjerje motivisalo. Da guru regresivne propagande na najvišem nivoumanipulacije najvišim nivoom besvijesti građana nije napisao da jesavjetnička suština Redakcije frontala.Ba staljinistička, ne bih se natjerala da konačno otvorim temu „nas“, „vas“, „njih“...

Napad na Frontal doživljavam kao napad na sve što je u arhivi Frontala. Nisam dio redakcije Frontala i nisam imala ništa s pripremom teksta na koji ste reagovali, kao ni s pripremom drugih tekstova koji nisu potpisani mojim imenom. Slažem se s većim dijelom teksta koji ste napisali i ne slažem s većim dijelom teksta na koji ste reagovali. Posebno se ne slažem s potpisom „redakcija Frontala“ ili bilo kojim drugim potpisom bilo koje redakcije koji nije ime i prezime. Ali to je mnogo manje važno – i vama, i meni, i Frontalu, pa i ljudima koji čitaju i (nažalost) trpe ove prepiske.

Važnije je da ste dio zle i opasne struje koja uništava javnu sferu i drugačije mišljenje, diskredituje organizacije i pojedince uopštavanjem i bez argumenata - nimalo drugačiji od osumnjičenog kriminalca, prevaranta i lažova Stefana Karganovića. I bićete dio te užasne i prljave energije sve dok ne prestanete da budete SNSD-ov egzekutor za „stvari koje moraju da se naprave“ i „ljude koji moraju da se sklone“ i ne postanete osoba koja može i želi da radi za dobro (bar jednom godišnje). Dobar znak bi bio da navedete argumente kad nekog sljedeći put optužite da je neprijatelj Republike Srpske. Vjerujem da je nezgodno jer možda počnu da se porede stvarne zasluge za i protiv Republike.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog