Svijet

Kina: Novi talas zaraze, u karantinu 108 miliona ljudi

Oko 108 miliona ljudi na sjeveroistoku Kine je ponovo u karantinu nakon što je utvrđeno novo žarište virusa korona.

Iako su registrovana samo 34 nova slučaja zaraze, Đilin provincija na sjeveroistoku Kine proglašena je za novi klaster, obustavljen je saobraćaj i zatvorene su škole.

Dok se stanovnici drugih provincija u Kini polako vraćaju normalnom životu, stanovnici provincije Đilin ponovo ulaze u novi karantin, nepuna dva mjeseca nakon što su izašli iz karantina u kome je bio veći dio države od februara do marta.

Novi karantin je šokirao regiju, u kojoj je zabilježeno 127 slučajeva zaraze, naspram 68 hiljada, koliko je zabilježeno u Hubej provinciji. Vlasti nisu oklijevale, i čitava regija je u karantinu zbog 34 nova slučaja zaraze virusom korona, prenosi Nju Jork Post.


 
Ulice grada Šulan i Đilina su prazne, stanovništvu se mjeri temperatura, đaci su poslati kući, a škole su zatvorene. Radnici rade na pretvaranju sportskih dvorana u privremene bolnice.

 
Zvaničnici pokrajine su saopštili da će stambena naselja koja budu sumnjiva biti zatvorena i da je dozvoljen izlazak samo jednom članu porodice, da kupi namirnice i to samo dva sata svakog drugog dana. 
 
 
Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog