Kultura

Потписан Споразум о сарадњи Народног позоришта и Банског двора

У Бањалуци је данас потписан Споразум о сарадњи између Народног позоришта Републике Српске и Банског двора ‒ Културног центра. Споразум су и име ових значајних установа културе потписали директори Маја Додиг и Младен Матовић.

- Споразум који смо потписали представља вишеструко квалитетан и свеобухватан документ који нам даје основу да досадашњу добру сарадњу наших кућа надградимо и унаприједимо, на радост наше вјерне публике и свих поштовалаца културе и умјетности. Бански двор ће и у будућности остати поуздан партнер свим установама, удружењима и појединцима који доприносе културној и глобалној афирмацији нашег града и Републике Српске ‒ нагласио је директор Банског двора – Културног центра Младен Матовић.

Да су сарадња и подршка свих институција културе са сједиштем у Бањалуци од изузетног значаја потврдила је и директорица Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг.

- У том духу, захвални смо директору Банског двора ‒ Културног центра Младену Матовићу што је спремно дочекао иницијативу која је дефинисана данашњим потписивањем споразума о сарадњи. Први пројекат који ће бити реализован у оквиру сарадње наше двије институције културе је премијера представе „Дервиш и смрт“ која је планирана за 2. септембар на тврђави Кастел, казала је Додигова.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog