Republika Srpska

Privrednici da se do sutra prijave za besplatnu vakcinaciju u Srbiji

Privredna komora Republike Srpske poziva da se do sutra prijave privrednici zainteresovani za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona u Beogradu, kako bi spisak prijavljenih mogla uputiti u Privrednu komoru Srbije.

Privrednici se mogu prijaviti najkasnije do 10.00 časova popunjavanjem upitnika na internet stranici Privredne komore,  ova imunizacija vakcinom kompanije "Astra Zeneka" zakazana je u subotu i nedjelju, 27. i 28. marta na Beogradskom sajmu.

Iz Privredne komore Srpske je u vezi sa tim saopšteno da je Privredna komora Srbije uz podršku Vlade Srbije obezbijedila proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene putem Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana čije su članice privredne komore zemalja u regionu.

- Poziv se odnosi isključivo za privredna društva iz Srpske i pravne oblike organizovanja kao što su društvo ograničene odgovornosti, akcionarsko društvo, ortačko društvo, podružnice u Srpskoj - navodi se u saopštenju.

U ovom momentu moguće je prijaviti 10 osoba po jednom privrednom društvu, a Privredna komora Srpske poziva privredna društva koja imaju veći broj zainteresovanih za vakcinaciju da dostave spisak svih zainteresovanih, po mogućnosti do kraja dana da bi se sagledao broj zainteresovanih iz svih zemalja i procijenila mogućnost obezbjeđivanja vakcinacije većem broju zaposlenih.

-Za vakcinaciju privrednika iz regiona biće otvorene posebne kabine u okviru Beogradskog sajma, a Privredna komora Srbije će organizovati vidljive info pultove za upućivanje privrednika ka mjestu vakcinacije.

- Svi koji su na spisku će, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći da dođu u tom vremenskom periodu i sačekaju vakcinaciju. Zaposleni iz Privredne komore Srbije biće na licu mjesta oba dana kako bi pružili podršku - navode iz Privredne komore Srpske.

Prilikom vakcinacije popunjavaće se standardizovani formular koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju, te se, takođe, nalazi na internet stranici Privredne komore Srpske.

Formular treba da popune svi koji dolaze na vakcinaciju, čime će se znatno ubrzati postupak vakcinacije.

Iz Komore napominju da prevoz do Beograda i nazad privrednici obezbjeđuju u sopstvenoj režiji, ali su oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja PCR testa prilikom ulaska u Srbiju, jer će Privredna komora Srbije najaviti njihov ulazak u zemlju.

Svi podaci koji se prikupe obrađivaće se u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i neće se distribuisati van potreba koje propisuje Vlada Srbije.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog