Sport

Ђоковић у четвртфиналу Ју-Ес опена, Беретини сљедећи ривал

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је ноћас побиједио 99. тенисера свијета Американца Џенсона Бруксбија послије четири сета, 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Први тенисер свијета побиједио је послије два сата и 58 минута.

Американац је у првом сету направио два брејка и послије 29 минута повео у мечу. Ђоковић је послије тога појачао, у наредна три сета шест пута је одузео сервис 20-годишњем Бруксбију и остварио 25. узастопну побједу на овогодишњим гренд слем турнирима.

„Нисам добро почео, а Џенсон је био мотивисан. Имао је јасан план игре, одлично је изводио ударце. Нисам имао ритам, направио сам много неизнуђених грешака, а он је сет и по веома добро читао игру”, рекао је Ђоковић, јавља Бета.

„Током другог сета моментум се променио, одиграли смо неколико дугих гемова. Изгубио сам сервис, али сам успео да вратим брејк у наредном гему, након што сам почео чистије да ударам. Кад год ми је требало, добро сам сервирао, добро ударао, али све у свему ово је била физичка битка, много исцрпљујућих размена удараца. Честитам му на игри, била је фантастична”, додао је он.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Италијана Матеа Беретинија, у репризи овогодишњег финала Вимблдона.

Беретини је у осмини финала побиједио Оскара Отеа из Њемачке са 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

Бруксби је први пут у каријери играо у осмини финала неког гренд слем турнира. Он је први Американац од Ендија Родика 2002. године који је стигао до осмине финала Ју-Ес опена.

 

Извор: politika.rs

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog