Sport

Đoković osvojio šestu titulu na završnom turniru (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je dobro finale završnog turnira u Torinu protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Pobedio ga je sa 2:0 (7:5 6:3).

Đoković je uspio da obuzda servis Kaspera Ruda. Odličnim prijemima i još boljim napadima Novak je osvojio titulu.

Koliko je prvi set bio neizvijestan toliko je drugi rutinski pripao Novaku. Meč je trajao sat i po.

Ovom titulom se izjednačio sa Federerom u broju osvojenih titula na završnim turnirima.

Prošlo je sedam godina od kada sam osvojio završni masters, mnogo je to vremena... Činjenica da sam čekao sedam godina čini ovu pobjedu još slađom i većom”, objasnio je srpski teniser.

Đoković je ove sezone osvojio pet trofeja, a godinu će završiti na petom mjestu ATP liste.

„Sigurno sam govorio o ovoj čudnoj sezoni hiljadu puta, neću da se ponavljam, svi koji prate tenis znaju na šta mislim. Ova pobjeda je veliko olakšanje i zadovoljstvo, ali i jedva čekam da odmorim nekoliko nedjelja.

Bio sam 'na iglama' cijele godine, da li zbog čekanja odobrenja da odem negdje ili zbog turnira, tako da sam baš zadovoljan što sam godinu završio na pozitivan način”, zaključio je Đoković.

Srpski teniser je po završetku meča imao poruku za fudbalere Srbije, koji se trenutno nalaze u Kataru gdje se pripremaju za mečeve na Svjetskom prvenstvu. Đoković je na kameri napisao: „Ma tako je breee, ajmo orlovi!”.

- Kasper je igrao veoma dobro, ali uspio sam da osvojim važne poene. Srećan sam zbog ovog trofeja, publika je divna... Ovaj trofej je značajan u svetlu onoga šta sam, ja i moja porodica, preživeli ove godine.. Odmoriću se sada nekoliko nedelja. Idem u Katar, ne znam za grupnu fazu, ali sigurno ću gledati finale, rekao je Novak u prvojj izjavi posle pobede.

Novak Đoković tokom finala u Torinu imao je podršku na tribinama i od Zlatana Ibrahimovića koji mu je prišao i nakon meča.

 
Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog