Sport

Finale NBA lige: Tripl-dabl Nikole Jokića za vođstvo Denver Nagetsa od 1:0

Denver Nagetsi su predvođeni Nikolom Jokićem koji je upisao novi tripl-dabl savladali ekipu Majami Hita 104:93 u debitantskom nastupu kluba u velikom finalu NBA lige. Naredni meč igra se takođe u Denveru u noći između 4. i 5. juna.

U prvoj utakmici finalne serije NBA lige, Denver Nagetsi su predvođeni Nikolom Jokićem i Endijem Marejem, pobedili očigledno premoreni Majami Hit.

U prvom delu utakmice odličnu partiju su pružili Majkl Porter Džunior i Endi Marej, dok je “Sombor Shuffle” u ovom delu utakmice uglavnom delio lopte svojim saigračima, pa je već do kraja prvog dela utakmice sakupio 10 asistencija.

U drugom delu igrači Majami Hita, predvođeni Bam Adebajom ( 26 poena, 13 skokova i 5 asistencija) su uspeli da se približe Nagetsima, ali usled velikog broja promašenih otvorenih šuteva tokom utakmice to je bilo nedovoljno da se preokrene rezultat. Jeedan od ključnih igrača Džimi Batler je imao jednu od najlošijih utakmica u postsezoni sa svega 13 poena.

Sada već prepoznatljivi po mirnom privođenju utakmica kraju, Denver Nagetsi su i deveti put ostali neporaženi u svojoj "Bol areni" tokom ovogodišnje postsezone, uz konačan rezultat 104-93.

Na kraju, Nikola Jokić je postigao 27 poena (67 odsto uspešnosti šuta), 10 skokova i 14 asistencija, što predstavlja njegov deveti tripl-dabl u plej ofu.

U poslednjim minutima meča, na parket je izašao i mladi Nikola Jović koji je za Majami Hit ostvario jedan skok.

Naredni meč igra se takođe u Denveru u noći između 4. i 5. juna.

 

Izvor: vreme.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog