Sport

Алкаразов пораз у Шангају донио Ђоковићу прилику да годину оконча на првом мјесту АТП листе

Најбољи тенисер свијета свих времена Новак Ђоковић имаће прилику након Алкаразовог пораза на мастерсу у Шангају да годину оконча на првом мјесту. Тренутна разлика између српског и шпанског тенисера је 500 бодова.

Шпански тенисер је елиминисан у осмини финала мастерса у Шангају од Бугарина Григора Димитрова. Пораз Шпанца иде на руку Новаку Ђоковићу у борби да осми пут у каријери годину заврши као први на АТП листи.

Ђоковић је у каријери на првом мјесту провео рекордне 394 недеље, а завршио је као број један на АТП листи на крају године рекордних седам пута.

Након пораза у Шангају, Алкараз има 8.445 бодова, 500 мање у односу на Ђоковића који има 8.945.

Алкараз је најавио да ће учествовати на турниру у Базелу из серије 500. У случају да Шпанац буде шампион у Швајцарској, могао би да се изједначи са Ђоковићем на првом мјесту.

До краја године Ђоковић је најавио да ће учествовати на турнирима у Паризу, Торину и финалу Дејвис купа.

Српски тенисер ће сигуно бити први на АТП листи до почетка мастерса у Паризу.

Након Базела, Ђоковић и Алкараз играће на мастерсу у Паризу гдје је српски тенисер прошле године поражен у финалу турнира, а Шпанац у четвртфиналу.

Крајњи поредак на АТП листи зависиће од резултата Новака Ђоковића на поменутим турнирима на којима је најавио учешће.

Ђоковић је после Алкаразовог пораза постао фаворит да 2023. годину заврши као први играч, а рекорд од 400 недјеља на челу АТП листе је у рукама српског тенисера.

 

Фото: Promo/Mozzart
Извор: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog