Društvo

Održana izložba „SLOBODA GENERACIJE Z“ i promocija pjesmoslikovnice „Mala“ autora Mile Kekina (FOTO)

Izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva i Akademije umjetnosti Univerziteta iz Banjaluke na temu „SLOBODA GENERACIJE Z“ i promocija slikovnice „Mala“ autora Mile Kekina u organizaciji udruženja “Pro Educa” održani su 17. oktobra u Domu omladine Banja Luka od 19.00 časova.

Događajima su prisustvovali brojni srednjoškolci, studenti, djeca do 14 godina, srednjoškolski profesori, ali i ljubitelji panka i novog talasa.

Izložbu studentskih radova na temu „SLOBODA GENERACIJE Z“ otvorila je Jelena Grubor, šef Odsjeka za grafički dizajn Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, koja je istakla da je cilj izložbe povezivanje profesora i studenata, promovisanje slobode govora, slobode mišljenja i kritičko posmatranje društvenih pojava kroz umjetničko izražavanje.


Jelena Grubor, šefica katedre za grafički dizajn na Akademiji umjetnosti Univerziteta u BL

Nakon izložbe, uslijedila je promocija pjesmoslikovnice “Mala” autora Mile Kekina, s kojom je ovaj poznati muzičar otvorio novo umjetničko poglavlje u svojoj bogatoj karijeri.

“Slikovnicu sam napravio zbog ćerke, ženska pozicija je danas vrlo zeznuta i teže je odgojiti žensko dijete u našem društvu zbog pritiska ljepote Instagrama, Tik-Toka… Zato sam napisao pjesmu ‘Mala’, a kasnije i slikovnicu”, rekao je Kekin i dodao da je naravno imao veliku pomoć u Tomislavu Torjancu, višestruko nagrađivanom ilustratoru.

Slikovnica nosi snažnu poruku budući da duhovitim i lako pamtljivim stihovima te izuzetnim ilustracijama, Kekin i Torjanac čitaoce svih dobi žele podstaknuti na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanim uz izgled i društveno prihvatljivo ponašanje.

Mala je i prvi singl Mile Kekina s najnovijeg solo albuma pa su na predstavljanju slikovnice u Domu omladine posjetioci mogli uživati u izvođenju, ne samo pjesme Mala već i par dobro poznatih hitova, uz čije zvuke su i sami zapjevali.


Mile Kekin potpisuje slikovnice

Ova aktivnost je održana u organizaciji udruženja Pro Educa uz podršku ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH u okviru projekta #SlobodaNarodu.

 

Izvor: slobodanarodu.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog