Sport

Može li Crvena zvezda do iznenađenja na teškom gostovanju u Lajpcigu

Fudbaleri Crvene zvezde u Lajpcigu igraju meč trećeg kola Lige šampiona, u okviru Grupe G. Utakmica na "Red bul areni" počinje u 21.00 čas.

U prva dva kola u Ligi šampiona Zvezda je osvojila jedan bod, a u trećem kolu ekipa Baraka Bahara gostuje u Nemačkoj, kod ekipe Lajpciga.

Nemački tim je jedan od od "novijih" na evropskoj fudbalskoj sceni, klub je osnovan 2009. godine, ali nikako nije bez rezultata.

"Bikovi" su dva puta bili vicešampioni Nemačke, dva puta su osvajali kup te zemlje, a najveći međunarodni uspeh ostvarili su 2020. godine, kada su igrali polufinale Lige šampiona.

Sve su to činjenice koje govore da je Lajpcig veliki favorit u susretu sa srpskim šampionom.

Ipak, nekada je najteže igrati utakmice u kojima se od vas očekuje trijumf, a i Crvena zvezda itekako ima šta da ponudi u elitnom takmičenju, bez obzira na nešto slabije partije u poslednjih mesec dana.

Barak Bahar na raspolaganju ima veliki broj iskusnih i kvalitetnih igrača i deluje da je malo potrebno da se kockice slože i da Zvezda počne da ostvaruje rezultate koji se od nje očekuju, pa i na međunarodnoj sceni.

Zvezda se na ovosezonskoj premijeri nije obrukala protiv šampiona Evrope, štaviše imala je prednost na poluvremenu utakmice u Mančesteru, dok je u drugom duelu osvojila bod protiv Jang bojsa, iako je lako mogla do sva tri.

Lajpcig je ekipa koja igra u visokom tempu i tako "melje" protivnike, ali trener Marko Roze na raspolaganju ima kvalitetne igrače koji vrlo lako umeju da promene ritam meča i skoro pa neprimetno dođu do terenske inicijative i šansi za gol.

Nemački tim je u prvom kolu bio bolji od Jang bojsa u gostima, u drugom je poražen od Sitija na svom terenu, pa je trijumf protiv Crvene zvezde nekako imperativ za momke Marka Rozea.

Upravo to može biti faktor koji će ići u prilog srpskom šampionu, koji je od mnogih unapred otpisan, ali se sigurno neće predati bez velike borbe.

 

Izvor: rts.rs

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog