Vijesti

Tadić: Glavaš potvrđuje da se počinioci zločina nad Srbima u BiH osjećaju bezbjedno

Ponovni dolazak Branislava Glavaša u BiH nakon što je nedavno u Hrvatskoj osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima govori o tome da se u BiH bezbjedno osjeća svako ko je činio zločine nad srpskim civilima, izjavio je savjetnik predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić.

- To je ujedno već više od tri decenije suštinski razlog zbog koga se Srbi ne osjećaju sigurno u BiH i zbog čega im je Republika Srpska najvažnija - istakao je Tadić.

Prema njegovim riječima, Glavaš nikada ne bi ni bio osuđen u Hrvatskoj, kao ni ostali ratni zločinci koje je Hrvatska prikrila, da se u jednom trenutku nije agresivno suprostavio tada vladajućoj politici.

- Maltretiranje javnosti u vezi sa Glavaševim slučajem suštinski služi da se pošalje poruka svima koji su mu slični da neće imati mira ukoliko se suprostave hrvatskoj vlasti i izmile iz svojih ratnozločinačkih jazbina - ocijenio je Tadić za Srnu.

Ratni komandant hrvatskih snaga u Osijeku Branimir Glavaš, koga je nedavno zagrebački Županijski sud nepravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima, objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se preselio u BiH i da se nalazi u mjestu Drinovci, u opštini Grude.

"Imam dva pasoša. Ne želim više živjeti u Hrvatskoj. Stvarao sam ovu državu, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza. Ovo je politička namještaljka. Nemam namjeru odslužiti nijedan dan u zatvoru", rekao je Glavaš.

Županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" 27. oktobra nepravosnažno osudio Glavaša na sedam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima u tom gradu 1991. godine. Glavašu tada nije određen istražni zatvor zbog odluke Ustavnog suda iz 2015. godine, prema kojoj je već odslužio dio kazne.


Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog